Nyolc vasi önkormányzat kapott törlesztési támogatást

A belügyminiszter döntése alapján a központi költségvetésből összesen 7 milliárd forint támogatást kapnak helyi önkormányzatok rövidlejáratrú hiteleik törlesztésére. Vas megyből nyolc település érintett.

Erős D. Zoltán

A helyi önkormányzatok rövidlejaártú hiteltörlesztésének támogatására 7 milliárd forintos keretet tartalmaz az idei központi költségvetés. Erre azok a községi, nagyközségi és városi önkormáényzatok pályázhattak, amelyeknél a 2011. háromnegyed éves mérlegjelentésben a rövid lejáratú hitelek összege minimum 20 millió, s maximum 2 milliárd forint között volt.

A támogatás mértékét a rövidlejáratú hitelállomány alapján a rendelkezésre álló forrás arányában határozta meg a nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Információink szerint Vas megyéből nyolc település került be a kedvezményezetti körbe. A legtöbbet csaknem 30 millió forintot Celldömölk kapta, amelynek rövidlejáratú hitelállománya meghaladja a 200 millió forintot. Csaknem 200 millió forint hitelt kell rövid lejárattal visszafizetnie Kőszegnek, s ehhez most több mint 27 millió forintos támogatást kapott a kisváros. Körmendnek csaknem 160 millió a tartozása, s ennek törlesztését mintegy 22 millió forinttal segíti a központi forrás. Szentgotthárdon megközelíti a 100 milliót a tartozás, a törlesztéshez 13 milliót kap a város.

Négy község is részesült ebből a forrásból: Ják 6, Magyarlak 3,5, Oszkó 3,1 és Szeleste 3,3 millióval. A vissza nem térítendő támogatást péntekig kellett megkapniuk az önkormányzatoknak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!