10 + 1 film, amit látni kell 2012-ben! (filmelőzetesekkel)

2012-ben is el leszünk látva rendesen mozifilmekkel: több sorozat folytatódik, amerikai újrafeldolgozásokkal is találkozhatunk a filmszínházakban, egy sztorit akár két filmstúdió adaptálásában is megnézhetünk. Csak győzzük kifizetni a mozijegyeket!

Vas Népe


Stieg Larsson Millennium trilógiája első részének amerikai adaptációja David Fincher rendezésében kerül a mozikba. Negyven éve, egy családi összejövetel alkalmával titokzatos körülmények között eltűnt Harriet Vanger. Bár holttestet nem találtak, a lány nagybátyja, Henrik (Christopher Plummer) meg van róla győződve, hogy Harriet gyilkosság áldozata lett, a tettest pedig saját családjukbanm a Vanger-klánban kell keresni. Mikael Blomkvistet (Daniel Craig), egy börtönbüntetés előtt álló, lecsúszott újságírót bíz meg, hogy járjon a rejtély után, aki nem várt segítőtársra akad egy tetovált hacker lány, Lisbeth Salander (Rooney Mara) személyében. Minél mélyebbre ás a furcsa páros a múltban, annál sötétebb és veszélyesebb dolgok kerülnek felszínre.


A Vaslady

Meryl Streep szinte összes alakítása Oscar-díjért kiált, minden bizonnyal a britek kemény nagyasszonyaként sem okoz csalódást.


A Vaslady életrajzi film Margaret Thatcher-ről(Meryl Streep), az Egyesült királyság első és egyetlen női miniszterelnökéről. A 20. század egy legismertebb és legbefolyásosabb asszonya a semmiből érkezett és szétzúzott minden nemi és osztálybéli előítéletet egy olyan világban, ahol az érkezéséig kizárólag férfiak uralkodnak.


Boszorkányvadászok

Jancsi és Juliska, mint fejvadászok? Nincs mese, látni kell ezt az őrültséget!

A film Jancsi és Juliska kalandjairól szól, 15 évvel a mézeskalács házikóban történt incidens után. Időközben a testvérek felnőttek, és profi fejvadászokká váltak. Célpontjuk pedig nem más, mint a gyermekkoruk legszörnyűbb emléke, a boszorkány.


Underworld 4.

Kate Beckinsale visszatér a vámpíros sorozatba, s a bőrruha is ugyanolyan jól áll rajta, mint 10 éve.


Selene (Kate Beckinsale) több évnyi raboskodás után megszökik az emberek fogságából, ami idő alatt a világ szinte teljesen megváltozott. Az emberek tudomást szereztek a vámpírok és a vérfarkasok létezéséről, és kíméletlen háborúba robbant ki köztük


Hadak útján

Steven Spielberg II. világháborús filmjeivel Oscar-díjesőt varázsolt, elképzelhető, hogy egy I. világháborús sztorival is elnyeri a kritikusok kegyét.



Előreláthatóan 2012 februárjában mutatják be Steven Spielberg Hadak útján (War Horse) című filmjét a hazai mozikban. A történet az I. világháború idején játszódik, és egy ló szemszögéből mutaja be ezt a szörnyű időszakot.


Titanic 3D

A világ második legsikeresebb filmje (első az Avatar) újra a mozikba kerül, ezúttal 3D-ben nézhetjük végig a katasztrófát.


1912-ben indult útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.
A látványos, izgalmas és romantikus történet 11 Oscar-díjat nyert; máig a világ második legsikeresebb filmje, és világsztárrá tette mindkét főszereplőjét. Rendezője, James Cameron azóta az Avatar-ral bebizonyította, hogy a világ legsikeresebb filmjeinek biztos kezű készítője. Most a mindenki által ismert Titanic-ot egy teljesen új technikával álmodta szélesvászonra kihajózásának 100 évfordulóján. A Titanic a 3D technikának köszönhetően újjászületik, hogy rajongói és új hívei együtt izgulhassanak szeretett hőseikért.


Batman3.: A sötét lovag – Felemelkedés

Christopher Nolan már a második részben is megpörgette a szuperhős filmek szabályait, a harmadik részben a határ a csillagos ég.


A sötét lovag - Felemelkedés című filmjével fejezi be Christopher Nolan rendező Batman trilógiáját. A világsztárokból álló gárda élén az Oscar-díjas Christian Bale (A harcos) áll, aki újfent Bruce Wayne és Batman kettős szerepét játsza. Szerepet kapott Anne Hathaway is, mint Selina Kyle; Tom Hardy, mint Bane; az Oscar-díjas Marion Cotillard (Piaf), mint Miranda Tate és Joseph Gordon-Levitt, mint John Blake. Visszatért a szereplők sorába az Oscar-díjas Michael Caine (Árvák hercege), mint Alfred; Gary Oldman, mint Gordon felügyelő és az Oscar-díjas Morgan Freeman (Millió dolláros bébi) újra Lucius Fox szerepében remekel.


Égszakadás (James Bond 23.)

Casino Royal, A Quantum csendje ... és Égszakadás. Több évnyi huzavona után Daniel Craig visszatér a filmvászonra, mint Bond. James Bond.

Az új James Bond film, az Égszakadás 2012 novemberében érkezik a mozikba. A produkció rendezője Sam Mendes, Craig mellett a szereplők listáján feltűnik Ralph Fiennes, Ben Whishaw és Javier Bardem is.


Merida, a bátor

Skócia, Pixar-animáció, önfejű királykisasszony. Mi kell még?


A középkori Skóciában játszódó mesében az önfejű királykisasszony elégedetlen a társadalom által rákényszerített helyzetével, és elhatározza, hogy ő is megmérkőzik a klánok elsőszülöttjei (természetesen: fiúk) közti bátorságpróbán. A Merida, a bátor című film 2012. június 22-én érkezik az amerikai mozikba, a magyar bemutatóra hat héttel később, augusztus 2-án kerül majd sor.


+ Hófehérkék csatája

Ki lesz a "jobb" gonosz királynő? Charlize Theron vagy Julia Roberts? Ez itt a kérdés!


Hófehér és a vadász



Kristen Stewart (Alkonyat) alakítja Hófehért, aki mégis szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize Theron). Ám az ármányos nőszemély azt nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. És ha ehhez még hozzávesszük, hogy a törpéket olyan kemény legények játsszák, mint Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins, Stephen Graham vagy Nick Frost, akkor már világosan látszik, hogy ez a mese egy egészen másfajta mese.


Tükröm, tükröm


Tarsem Singh Tükröm, tükröm (Mirror Mirror) címmel készítette el a híres mese feldolgozását. A szereposztásra nem panaszkodhatunk: Lily Collins lesz Hófehérke, Julia Roberts a gonosz királynő és Armie Hammer a herceg. Itt a vadász semmilyen szerepet nem játszik, miután a féltékeny királynő az emberevő szörnyektől hemzsegő erdőbe küldi Hófehérkét, ahol egy csapat bandita menti meg az életét, és az ő segítségükkel – meg persze a herceggel az oldalán – indul el, hogy letaszítsa a trónról a zsarnok uralkodót.



Forrás: filmtrailer.hu, filmek.s9.hu, premierfilm.hu, filmsite.hu, filmkatalogus.hu, mozinezo,hu, moziplussz.hu, mozimania.com, index.hu, origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!