A Magyar Kultúra Napjára emlékeztek Körmenden

A Magyar Kultúra Napjára sok év óta hagyományosan emlékezik a körmendi Kölcsey Gimnázium. Idén is gazdag programmal szolgáltak.

Kozma Gábor

Pénteken a színházteremben a gimnázium igazgatója, Laczó Tamás köszöntötte az iskola jelenlegi és volt diákjait, a vendégeket. Ezt megelőzően műveltségi versenyt rendeztek, melynek keretében szavalók mérték össze tudásukat, majd a képzőművészeti és irodalmi pályázatok győzteseit hirdették ki.

Érdekesség, hogy az öregdiákokat is buzdították a pályázaton, s mint az igazgató mondta, figyelemre méltó  dolgozatok születtek.

Ezt követően Szilágyi Istvánné, a megyei  kormányhivatal oktatási főosztályvezetője  méltatta a kultúra napját. Mint mondta, maga is pedagógus, s bár ezúttal nem feleltet, megérne egy körkérdést: mitől mágikus ez a nap? A szónok rögvest válaszolt is: jeles irodalmáraink sorsa fűződik hozzá.

Leginkább Kölcseyé, aki a Himnusz megírásával, a kultúra napja fundamentumával, örök biztatást adott a haza szeretetére,nemzetünk szabadságvágyára. Iskolarendszerünk több mint ezeréves múltra tekinthet vissza. Benne foglaltatik az a közjó is, amely napjainkban új értelmet nyer - hangsúlyozta Szilágyi Istvánné.

A későbbiekben koszorúztak, majd kiállítás nyílt Simon Attila őrségi fotóművész képeiből a gimnáziumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!