A stressz miatt akart öngyilkos lenni a katonai ügyész

Az állandó stresszel magyarázta öngyilkossági kísérletét az a lengyel katonai ügyész, aki hétfőn egy sajtótájékoztatón megpróbált véget vetni saját életének - jelentette szerdán a lengyel tömegtájékoztatás.

MTI

A híradások szerint Mikolaj Przybyl ezredes stresszes állapotának az volt az oka, hogy megbízták a hadseregen belüli korrupciós ügyek kivizsgálásával. Az ezredes elmondta, hogy többször életére törtek, és fenyegető leveleket kapott. Meglazították gépkocsijának kerékrögzítő csavarjait, és megölték a kutyáját. Az ügyész biztos abban, hogy "valaki egymillió zlotyt fizetett" azért, hogy megöljék. Az ezredes végül azért döntött úgy, hogy véget vet saját életének, mert igazságtalanul szolgálati körben elkövetett bűncselekményekkel vádolták meg, ő pedig öngyilkossággal akarta megvédeni a saját és a hivatala becsületét.
   
Przybyl hétfőn öngyilkosságot kísérelt meg lőfegyverével egy sajtótájékoztatón, amelyen visszautasította azokat a vádakat, hogy a katonai ügyészség jogellenesen figyeltetett meg újságírókat. Az ügyészség vizsgálatot kezdett szolgálati titok megsértése miatt, mivel a 2010 májusi szmolenszki légi katasztrófa okait feltáró bizottság megállapításainak a részletei sorra kiszivárogtak a sajtóhoz.
   
A sajtókonferencián a poznani katonai ügyészség helyettes vezetője felindult volt. Felolvasott egy nyilatkozatot, ezután felkérte az újságírókat, hogy hagyják el a termet, majd pisztolyát önmaga ellen fordította.
   
Przybyl egy lengyel rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy főbe akarta lőni magát, de a másik szobában zajt hallott, önkéntelenül az ajtó felé fordította a fejét, s meghúzta a ravaszt. A lövedék így az orcáján ment keresztül, s nem érintette az agyát.
   
Mikolaj Przybyl egyórás műtéten esett át. Orvosai szerint egészségi állapota jó, de még legalább két napig egy poznani kórházban kell maradnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!