Elkészült a kőszegi Jurisics tér és környéke

2011. márciusában kezdődött, csütörtökön, a szerződésben rögzített határidőre befejeződött a Jurisics tér és környékének felújítása, átépítése. Január 3-a óta tartott a műszaki átadás.

Némethy Mária

2012. január 12: ez volt Kőszeg történelmi belvárosának, a Jurisics tér és környéke  funkcióbővítő beruházásának határideje. A kivitelező Colas Zrt. tudta tartani a határidőt, csütörtökön lezárult a kivitelezés műszaki átadása.

A városházán gyűltek össze az érintettek, a megrendelő város részéről a polgármesteri hivatal szakemberei, az érintett  közműkezelők, a kulturális örökségvédelem munkatársa. A kivitelező cég átadta a minősítési dokumentációt, az építés során felhasznált anyagok, a minőségvizsgálatok jegyzékét és a geodéziai bemérések dokumentációját is.  A kivitelezők részéről Nagy Péter építésvezetőt arról kérdeztük, milyen hibákat kellett kijavítaniuk a január 3-a óta zajlott műszaki átadás során?

- Apróbb hibák voltak. Például a kőburkolat hézagaival voltak néhol gondok, sérült köveket kellett kicserélni. A mai nappal átadtuk a munkaterületet az önkormányzatnak. Az üzemeltetési feladatokat már ők látják el, de ha a garanciális időn belül javítani kell valamit, az a mi dolgunk lesz. -

2011 márciusában kezdődtek el a történelmi belvárosban a munkák. A közbeszerzésen nyertes fővállalkozó több alvállalkozót  vasiakat és környékbelieket  foglalkoztatott.

Arra kértem Nagy Pétert, mondja el: évek múltán majd mi jut eszébe erről a nagy kőszegi munkáról? - Az, hogy az időjárás végig velünk volt. Nehézséget az okozott, hogy a föld alatt nagyon sok régi közmű volt, az újak lefektetésekor lépten-nyomon beléjük botlottunk. Az is nehezítette a munkát, hogy rengeteg falmaradvány van a föld alatt, ilyen esetén mindig értesítettük a régészt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!