Luxus: sok helyi járatos busz üresen közlekedik Kőszegen

Kőszegen jelenlegi helyi járatos buszok a legtöbb esetben üresen közlekednek. Ez annak is köszönhető, mert a távolsági járatok körbemennek a városban.

Némethy Mária

A város jó színvonalú közlekedéséhez jó állapotú utakra, megfelelő számú parkolóra, jó tömegközlekedésre, és a megváltozott igényekhez igazodó forgalmi rendre van szükség.

Tudják ezt Kőszegen, ahol az utak állapotának javítása folyamatos, költségeit az elnyert pályázatokból fedezik. A belvárosban fizetőparkoló rendszer működik, ezt igyekeznek bővíteni. A parkolórendszerről azt állapították meg: kisebb fennakadásokkal, de jól üzemel.

Nem először volt szó róla Kőszegen: a jelenlegi helyi járatos buszok a legtöbb esetben üresen közlekednek.  Ez annak is köszönhető, hogy a távolsági járatok körbemennek a városban. Kisebb és a környezetet kímélő úgynevezett  zöld buszokkal tervezik megoldani a helyi közlekedést.

Schrott Tamás környezetvédelmi szakember szerint a szolgáltatás minőségének javításával más útvonalak is bekapcsolhatóak lesznek majd.

Megvizsgálták egy városszéli parkoló és buszpályaudvar létrehozásának lehetőségét. A szakértők úgy gondolják,  célszerű lenne azt a vasútállomás közelében kialakítani úgy, hogy az a mai elvárásoknak megfelelő legyen, s egy  stratégiailag jól tervezett közlekedési csomópont jöjjön létre. 

Tervezésénél figyelembe veszik a GYSEV tapasztalatait és szándékát is. A volt bútorszövetgyár területe alkalmas buszpályaudvar, parkoló és egyéb közszolgáltatás céljára is. Megközelíthetési szempontból nagyon ideális a terület, mert közel van a vasútállomás és a 87-es számú főútról közvetlenül elérhető.

Ha itt lenne majd a buszpályaudvar, akkor az a város környezetvédelme szempontjából is kiváló lenne, mert a távolsági buszok és a személyautók forgalma is csökkenne Kőszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!