Meghalt a dabronci áramütés súlyos sérültje

A Veszprém megyei Dabroncon az épülő helyi ipari csarnok építkezésén egy fémvázas állványt akartak az épület homlokzata elé tolni, ám az hozzáért a fölötte csaknem nyolcméteres magasságban húzódó, 20 ezer voltos vezetékhez.

Vas Népe

Ketten az áramütéstől azonnal meghaltak, a baleset legsúlyosabb sérültjét a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel szállították a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház központi intenzív osztályára, ahol stabilizálták az állapotát.

Troják László, a Veszprém Megyei munkavédelmi felügyelőség megbízott vezetője szerdán közölte: a férfi a közelmúltban a szombathelyi kórházban elhunyt.

Mint emlékeztetett, a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve hivatalból közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az immár három halálos áldozatot követelő baleset körülményeit. A hat dolgozó két munkáltató alkalmazásában állt, ezért két nyugat-magyarországi cég ellen indult vizsgálat. A felügyelőség elsőfokú határozata ellen a munkáltató jogorvoslattal élt, jelenleg a másodfokú eljárás folyik - tette hozzá.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, a hatóság a szakértői vélemények elkészülésére vár - közölte Futtató Norbert sajtóügyeletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!