Nagytakarítás Kőszegen: kitisztítják a víznyelőket, kijavítják az összetört táblákat

Kihasználva az áprilisi időjárást, Kőszegen nagytakarítással kezdődött az új esztendő. Ebben 25 ember vesz részt. Az összetört köztéri berendezéseket is kijavítják.

Némethy Mária

- Kihasználjuk a jó időt, ezért végzünk nagytakarítást a városban - hallom Kovács Istvántól, a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. Munka van bőven.

A szilveszterezés utáni  hulladékot folyamatosan szállítják a hulladékudvarba, de kitisztítják a víznyelőket, a folyókákat is, hogy ha majd jön az igazi tél, akkor a hólé könnyen le tudjon majd folyni.

- A műszaki csoport 11 tagja  az összetört, meghibásodott köztéri berendezéseket  javítja ki - magyarázza Kovács István.

Sajnos bőven van mit. Összetört padok, korlátok, útbaigazító táblák, a városban a turisták számára könnyebb eligazodást segítő megrongált információs táblák is kerülnek a munkaasztalokra. Festésüket majd melegebb időben, tavasszal végzik el.

- Vandalizmus és véletlen baleset, például autóval tolatás egyaránt okozhatta a megrongálódásukat - hallom a városgondnoktól.

Összesen 22 alkalmazott és három közmunkás vesz részt Kőszeg  téli nagytakarításában, amelyet hétfőn kezdtek el és tart még körülbelül egy hétig.

Kovács István is örül annak, hogy még nem esett az idén nagy hó, s ezt megtehetik. Az igazi havas tél új feladatot is ró majd rájuk. Ahogyan elmondta: a megújult  Jurisics térre nem lehet majd géppel bemenni havat takarítani, ráadásul kímélni kell majd a lefektetett járólapokat is, ezért ott nem használnak majd konyhasót (ami egyébként is csak mínusz hat Celsius-fokig hatásos).

Az idén először vásároltak magnézium-kloridot, amely környezetkímélőbb, nagy hidegben  is hatékony. Azt használják majd  Kőszegen.



  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!