Utazás kiállítás: vasi résztvevők a bécsi vásárközpontban

Csütörtökön nyílt meg és vasárnap estig látogatható a bécsi vásárközpontban a nagyszabású Utazás, valamint a hozzá kapcsolódó Autóshow kiállítás.

Erős D. Zoltán

Hetven országból hétszázötven kiállító mutatja be a bécsi Utazás kiállításon szabadidős, illetve turisztikai kínálatát. Az esemény díszvendége az idén Szlovénia. Ennek az ad külön jelentőséget, hogy 2012-ben Maribor a portugáliai  Guimaraes-sel együtt elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címet.

Ennek keretében az év során mintegy négyezer rendezvényre  várják a közönséget. A szervezők arra számítanak, hogy így majd az osztrák fővárosba látogatók közül  is sokan útba ejtik majd Maribort.

A hatalmas választék segítségével a közönség megismerkedhet az idei esztendőben várható nyaralási trendekkel, a kiemelt úticélokkal.  

A magyar standon tizenkilenc hazai turisztikai szolgáltató mutatkozik be, amelynek egyharmada Vas megyéből érkezett. A sárvári fürdő mellett a Rába parti város két szállodája, az ötcsillagos Spirit Hotel és a négycsillagos  Park Inn is kiemelt figyelmet  fordít az osztrák vendégkörre. 

Bükről a kiállítók között láttuk a bükfürdői turisztikai egyesület mellett az ötcsillagos Greenfield Hotelt, valamint a mindkét vasi fürdőhelyen is érdekelt  Danubius  Hotelt is.
 
A külföldi kiállítók ajánlatai mellett  Ausztria széleskörű hazai turisztikai kínálatával is megismerkedhet a négy nap alatt  a közönség. Kiemelten nagy területen mutatkozik  be Burgenland.

A csaknem hétszáz négyzetméternyi standon harminchárom kiállító kapott helyet. A középpontba pedig a  tartomány fő turisztikai  vonzerejét  jelentő  wellness, gasztronómia, bor és  kultúra témakörök állnak.  A standon a burgenlandi helyi ízeket  is megkóstolhatja a közönség.

Az osztrák főváros közelsége miatt a bécsiek egyik igen kedvelt  úticéljának számít Burgenland. Tavaly tovább növekedett a bécsiek  által a szomszéd tartomány üdülőhelyein eltöltött  vendégéjszakák száma.  A kiállítás szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között  látogatható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!