Beiktatták az új Vas megyei rendőr-főkapitányt

Ünnepi állománygyűlésen iktatták be hivatalába az új Vas megyei rendőr-főkapitányt, dr. Tiborcz Jánost, egyúttal hivatalosan is elköszöntek a már a fővárosban tevékenykedő korábbitól.

Simon Erzsébet

Egy volt, egy megbízott és egy kinevezett rendőr-főkapitány volt a főszereplő a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ünnepi állománygyűlésén pénteken. Ekkor köszöntek el hivatalosan  a fél éve az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatójaként tevékenykedő dr. Halmosi Zsolt korábbi vasi főkapitánytól, aki az országos rendőr-főkapitány helyetteseként beiktatta tisztségébe az új megyei vezetőt, dr. Tiborcz Jánost. Egyúttal megköszönte a megbízott főkapitányi poszton végzett mintegy féléves munkáját dr. Tánczi Tibornak.

A rendőrségi vezetőváltást korántsem valamiféle negatív megyei helyzet indukálta: a főkapitány följebb lépett a ranglétrán, ahogy korábban az elődei is. Halmosi Zsolt búcsúbeszédében arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben igyekezett többet, jobbat tenni, mint elődei, s hogy ez megvalósulhatott, az az állomány  felkészült munkatársainak is köszönhető. Büszkén említette, hogy a jó közbiztonság megtartása mellett több mint ezer munkahelyet - egy részét a rendőrség közigazgatási szolgálatánál - sikerült létesíteni.

Tánczi Tibor megbízott vezetőként folytatta a következetes, jó munkát, s nem ígért kevesebbet Tiborcz János sem. Az új megyei főkapitány ars poeticája egybevág elődei hitvallásával: tisztességes, eredményes munkát kíván végezni becsületes rendőrökből álló csapat élén, a megyei lakóinak megelégedésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!