Bundabotrány: újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

Újabb gyanúsítottja van a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügynek: a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán Egerben őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki S. Balázs futballistát.

MTI

A KNYF hivatalos közleménye szerint S. Balázzsal szemben négy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúja merült fel.
    
A gyanú szerint S. Balázs, mint a REAC akkori labdarúgója 2007  szeptembere és 2008 májusa között négy mérkőzés kapcsán elfogadta az eddig be nem azonosított személy azon ajánlatát, hogy fejenként legalább 2500 euró - az egyik esetben legalább 100 ezer forint – ellenében, további játékostársaival együtt részt vesz a találkozók eredményének olyan befolyásolásában, hogy két góllal elveszítik az adott mérkőzéseket.      

A közlemény alapján mivel a négyből három esetben a mérkőzésen a kívánt eredmény született, S. Balázs a bundaügyben már korábban előállított és kihallgatott H. Gábornak két alkalommal 2500 eurót adott át, míg egy esetben egy eddig ismeretlen személytől 100 ezer forintot kapott.

Az ügyben eddig összesen 18 személyt hallgatott ki a főügyészség gyanúsítottként. A gyanúsítottak közül jelenleg négyen előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben vannak, illetve egyvalaki lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

A KNYF közlése alapján a szerdán közölt gyanúsítással együtt húszra nőtt a manipulációval érintett futballmérkőzések száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!