Etiópiai merénylet: Fábián Tamás barátai buszokkal jönnek a vasvári temetésre

Hazahozták a holttesteket szerdán Etiópiából, ahol január 17-én a turistacsoportjukat ért terrortámadás következtében halt meg a vasvári születésű Fábián Tamás. A geográfust várhatóan jövő szombaton temetik Vasváron.

Merklin Tímea

A koporsók kirakását a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Terrorelhárítási Központ  és a Miniszterelnökség munkatársai felügyelték. Az etióp támadás magyar halottjainak földi maradványait az Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállították, ahol elkezdődtek a vizsgálatok. A holttestek boncolása után hamvasztás lesz Budapesten.

A két áldozatot, Fábián Tamást és Szabad Gábort a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti.
Sipos Györgytől, a szegedi egyetem oktatójától, aki a temetés szervezése tekintetében a vasvári kapcsolattartó (és a természetföldrajzi és geoinformatikai tanszéken Fábián Tamás munkatársa volt), megtudtuk: február 8-án szerdán 18 órakor lesz a Szegedi Dómban egy búcsúztató szentmise a terrortámadás magyar áldozataiért. Képviselteti magát Szeged városa, az egyetem, a tanszéki munkatársak, barátok, ismerősök.

A temetés várhatóan jövő szombaton, február 11-én lesz a geográfus szülővárosában. Szegedről 60-80 fő érkezik  a vasvári  búcsúztatásra, két busszal. Túratársak, tanár kollégák, barátok, ismerősök jönnek el, hogy végső búcsút vegyenek szeretett társuktól, barátjuktól, Fábián Tamástól.

A Terrorelhárítási Központ megvizsgálta az Erta Ale vulkánhoz igyekvő magyar turistacsoport felelősségét, elővigyázatlanok voltak-e. De megállapították, hogy nem, illetve vihettek volna magukkal több fegyveres kísérőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!