Frontális ütközés a 88-as főúton: szabálytalan előzés okozta? (frissítve)

A 88-as főút Sárvár-Vát közötti szakaszán, a vasúti átjáró előtt egy Opel Astra és egy BMW karambolozott kedden kora délután. A súlyos balesetet szabálytalan előzés okozhatta. A vétlen sofőr az intenzíven van.

Vas Népe

A frontális baleset a vasúti átjáró előtti dombnál történt. A karambol részese volt egy szlovák felségjelű Scania teherautó is, de ebben nem sérült meg a sofőr.

A karambolozó autók egyikéből a vezető saját lábán szállt ki, a másik férfit feszítővágóval kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak.

Az Opel Astra súlyos sérültjének felesége pontosította keddi információinkat:

- Nem a BMW sofőrjét kellett kivágni az autóból, hanem sajnos a férjemet. Balázs Szombathelyről tartott haza Sárvárra, amikor a BMW frontálisan belement. Egy ismerősömtől tudom, aki a BMW-vel azonos irányban haladt, hogy négy személyautót és két kamiont előzött a BMW-s, eközben történt a tragédia. Ő kiszállt a kocsijából és megúszta egy kéztöréssel, míg az én vétlen férjemet ki kellett vágni az autóból, és a kórház intenzív osztályára került. Kedden is operálták, ma is műtét vár rá - mondta elcsukló hangon az asszony.

A helyszínelés idejére félpályán haladhatott csak a forgalom az érintett szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!