Napirenden a költségvetés a csütörtöki szombathelyi közgyűlésen

Csütörtökön összeülnek a szombathelyi képviselők, s több fontos ügyben is döntenek. Szóba került az idei költségvetés megalkotása is.

Bajdó Bettina

A közgyűlés csütörtökön kilenc órai kezdettel tart ülést a városháza nagytermében. A napirend előtti pontok között szerepel polgármesteri beszámoló az elmúlt időszak fontos eseményeiről, valamint a hivatal munkájáról.

A nyilvános ülés első napirendi pontja a 2011. évi költségvetési rendelet módosítása, valamint az idei évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet megalkotása. Ennek egyik fő pontja a működési hiány összege, amit mintegy 1,4 milliárd forintban javasolnak meghatározni a folyószámlahitel igénybevétel terhére.

Továbbá a korábbi években felvett hitelek tőketörlesztésére kétmilliárd forint összegben újabb külső források bevonására van szükség. A  képviselők tájékoztatót kaphatnak a Szűrcsapó utca 24. szám alatti társasházban a gázszivárgás miatt kialakult helyzetről és a megtett intézkedésekről, s döntenek a szociális és gyermekjóléti ellátások (bölcsődei gondozás) térítési díjáról szóló rendelet módosításáról is.

Megállapíthatják a halastavak haszonbérleti díját, s javaslat születhet a Vasivíz Zrt. alapszabályának módosításáról is. Jóváhagyhatják a pályázati kiírást a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatainak ellátására is. A képviselők elé kerül egy javaslat, mely a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. folyószámlahitel felvételére irányul.

Zárt ülésen a Szova Zrt. hosszú távú fizetőképességének megőrzése érdekében kidolgozott intézkedési tervet fogadhatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!