Ne rendőr, inkább énekes legyél! - ezt üzente a Megasztár6 zsűrije a kemenesmagasi fiúnak

Bejutott a Megasztár6 legtehetségesebb 24 énekese közé a kemenesmagasi Horváth István, akinek a zsűri azt üzente: ne legyél rendőr, legyél énekes!

Merklin Tímea

A zsűritagok azt is mondták: aznap a kemenesmagasi Horváth Istváné volt a legjobb férfihang. A 25 éves fiatalember a múlt pénteki adásban szerepelt Bon Jovi Living on a prayer című számával. Falusi Mariann, Bereczki Zoltán, Mester Tamás már a szám elején lenyomták a gombot, Bochkor Gábor pedig a végén.

- Nagyon sokk-hatás alatt voltam, nem is nagyon tudtam figyelni arra, mit mondanak, csak a azt néztem, mikor nyomják meg a gombot, mikor gyullad ki a lámpa. Nagyon boldog voltam a három lámpánál, és amikor Bochkor Gábor is megnyomta... - meséli a fellépés élményét Horváth István, aki az elmúlt napokat itthon, Kemenesmagasiban töltötte.

Azt írják róla, a rendőrtiszti iskolát hagyta ott a Megasztár6 kedvéért. Vajon a pályaválasztás kérdése tényleg így merül fel a fiúban: rendőr vagy énekes?

- Valamit félreértettek. A celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségiztem 2005-ben. Rendőrtiszti főiskolára jelentkeztem, de nem vettek fel. Elvégeztem egy reklám- és marketingiskolát, aztán a körmendi kétéves Rendészeti Szakközépiskolába jártam egy évig. Voltam nyári gyakorlaton is. De aztán az látszott, hogy ha elvégzem, elkerülnék az ország távolabbi részébe. Azt nem akartam. Eldöntöttem, hogy abbahagyom az iskolát. Tehát előbb ezt eldöntöttem, aztán jött a Megasztár, és jelentkeztem.

Horváth István régóta énekel hobbiból. Már gimnazista korában volt zenekara Celldömölkön. Aztán a környékből szerveződtek bandák haveri alapon. Voltak kisebb szerepléseik is. Összebarátkozott budapesti zenészekkel, így egyszer alkalom adódott fellépni az A38-as hajón is.

- Soha nem jártam ének- vagy zenetanárhoz. Ahogy a barátaim többsége is autodidakta módon tanult zenélni. Angol nyelvet a gimiben kezdtem tanulni, és azóta is tanulok. Ha tehetem, angol nyelvű filmet nézek, zenéket hallgatok, lefordítok szövegeket. Kedvenc előadóim egyike Charlie Simpson illetve David Cook, aki egy külföldi tehetségkutató versenyt, az American Idol-t nyerte meg. Próbálok hasonlítani rájuk, mert nekem is olyan hangom van, mint nekik: kicsit füstös, kicsit rekedtes. Szeretek feldolgozni is dalokat a saját hangomra.

Vajon tudják-e a faluban a nagy hírt, hogy földijük, Isti bejutott a Megasztár6 Top24-be? Figyelnek-e rá?

- Persze, tudják, főleg édesanyámat állítják meg, szólítják meg a faluban. Engem nem nagyon, mert mostanában nem nagyon járkálok, kicsit visszahúzódtam. Kicsit sok volt a pörgés Pesten. A barátnőm jánosházi, az ottaniak is tudják, ők is drukkalnak nekem, büszkék rám.

Horváth István még elmeséli, hogy korábban már indult tehetségkutatón, de nem volt magában biztos, ezért akkor inkább az iskolát választotta.

- Akkor még felkészületlen voltam a versenyre. Most bízom benne, hogy az énekléssel komolyan tudok foglalkozni. Szeretném majd külföldön is kipróbálni magam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!