Perenyei petárdarobbanás: amputálták a fiatalember kézfejét (frissítve)

A perenyei fiatalembert szerdán, kutyasétáltatás közben érte a súlyos baleset: felrobbantak a kezében a petárdák. A mentők Szombathelyre, majd a győri Petz Aladás megyei kórházba vitték, ahol azonnal a műtőbe tolták. Ezután nyilatkozott a kórház igazgatója, Oláh Attila.

Kozma Gábor

A férfi csuklója súlyos roncsolódást szenvedett a robbanás következtében. Előbb az ujját kellett amputálni, de kiderült, a csukló sem menthető meg. Ezért  sajnos ezt is el kellett távolítani - fogalmazott.

Perenyén mindenki az esetről beszél, sűrűn  forognak a rendőrautók. Egy falubeli azt mondta, hogy a festő szakmájú fiatalember vonzódott a pirotechnikai eszközökhöz. Ez még nem lenne baj, hiszen egy adott idősávban használhatók ezek az eszközök.

Farkas Mihály, a Kopula-cég vezetője, számos tűzijáték lebonyolítója, elmondta, hogy a pirotechnikai eszközök a  vonatkozó jogszabály szerint használhatók. Az engedélyezett kategóriák szilveszterkor, de  a megmaradt anyagot vissza kell szolgáltatni. Petárdát azonban szigorúan tilos forgalmazni és használni. Ezért a szerencsétlenül járt, 26 éves perenyei férfi ellen akár eljárás is indulhat.

Biczó Barnabás, a falu polgármestere  elmondta, hogy mindenki sajnálja a történteket. - Jóravaló, rendes családról van szó. Megvannak a gondjaik és sajnos most ez is rájött.  Amiben tudunk, segítünk, de ezirányú kérés még nem érkezett - mondta.

A rendőrök  tovább vizsgálódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!