Szűrcsapó 24.: mintegy húsz lakásba már visszakapcsolták a gázt

Elvégezték az új fővezeték nyomáspróbáját, és mintegy húsz lakásba már vissza is kapcsolták a gázt Szombathelyen a Szűrcsapó 24. alatti 78 lakásos társasházban, ahol a múlt héten szivárgás miatt elzárták a gázt, tájékoztatott Szombathely polgármestere.

MTI

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) elmondta: a gázművek tájékoztatása szerint akkor, ha "minden simán megy", hétfőre már a ház valamennyi lakásában lesz gázszolgáltatás.
   
Péntekre virradó éjszaka a társasház 24 lakásában 48 ember tartózkodott, ők elektromos berendezéssel fűtöttek. A lakások egyre hidegebbek, napszaktól függően 8-10 fok, illetve 15-18 fok körüli a hőmérséklet.
   
A polgármester szólt arról is, hogy a rendkívüli helyzetben az önkormányzat szükséglakást biztosított mindazoknak, akik igényelték. A magántulajdonban lévő lakások számláit viszont nem lehet közpénzből fedezni, a kényszerű felújítás költségeit a tulajdonosoknak kell állniuk, ezt az anyagi terhet a város nem vállalhatja át. A társasházban mindössze kilenc lakás van önkormányzati tulajdonban, ezek felújítási költségeit a város finanszírozza - jegyezte meg Puskás Tivadar.
   
A kilencemeletes szombathelyi tömbház egyik hetedik emeleti lakásában múlt szombaton érzett gázszagot az egyik lakó, és ő értesítette a gázművek ügyeletét is. A szakemberek a lakásban és a ház pincéjében, az egyik felszállóvezeték úgynevezett "strongjánál" is szivárgást észleltek, ezért elzárták a gázt, emiatt 170-200 lakó maradt fűtés nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!