Téves kártyahasználat: Pintér Zoltán a HVSE elnöke beballag a rendőrségre

Pintér Zoltán a HVSE elnöke személyesen jelenti be a rendőrségen az októberi "téves bankkártya használatát", amikor az egyik szombathelyi kaszinóban 600 ezer forintot emelt le az egyesület hitelkártyájáról. A Jobbik a kaszinópénzekkel való elszámolást és tisztújítást követel a Haladásnál.

Vas Népe

Mint arról beszámoltunk: Pintér Zoltán, a Haladás VSE ügyvezető elnöke tavaly októberben egy helyi kaszinóban 600 ezer forintot fizetett ki az egyesület hitelkártyájával.

Pintér Zoltán és az egyesület belső vizsgálata szerint is "téves kártyahasználat történt", a pénzt a vezető visszafizette,   a HVSE-t így nem érte kár.

Pintér Zoltán kedden arról adott tájékoztatást, hogy a sportolókért érzett vezetői felelőssége miatt az említett ügyet személyesen jelenti be a rendőrségen, az esetleges eljárás idejére pedig felfüggeszti ügyvezető elnöki tisztségeiből fakadó feladatainak ellátását.

 A Jobbik viszont ennél többet szeretne, azonnali elszámoltatást, a vizsgálat teljes dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát, valamint azonnali tisztújítást követel a HVSE-nél. A Rába Kálmán megyei képviselő által szignált közleményben kifejtik, hogy a városi szóbeszéd szerint (a fideszes többségű közgyűlés által kinevezett) Pintér Zoltán különösen jó barátságot ápol Marton Zsolttal, Szombathely fideszes alpolgármesterével.

A levél arról is megemlékezik, hogy a helyi MSZP által szárnyai alá vett Kovács Előd a Szova Zrt. ügyvezetőjeként még céltáblája volt a Fidesznek, a HVSE  elnökeként viszont már "nem kényes" a többségi párt számára.

Rába Kálmán szerint a sikkasztásgyanús kaszinózás annak ellenére maradt belső ügy, hogy Lazáry Viktor szombathelyi alpolgármester már januárban tudomást szerzett a történtekről. Rába Kálmán gyanúja szerint a  Fidesz ismét "füllentett", és összezárt az MSZP-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!