Tömegverekedés a focipályán: hetvenhárom halott Egyiptomban

Hetvenhárom ember életét vesztette egy labdarúgó mérkőzést követően a szurkolók között kitört tömegverekedésben szerdán az egyiptomi Port Szaíd kikötővárosban - közölték kórházi források.

Vas Népe

Az arab ország egészségügyi minisztériuma előzőleg negyven halálos áldozatról számolt be. Évtizedek óta ez a legsúlyosabb sporttal kapcsolatos incidens Egyiptomban.
   
Az összetűzés azután tört ki, hogy a mérkőzés lefújását - a helyi csapatnak, az al-Maszrinak a tabellát vezető al-Ahlival szembeni ritka, 3-1-es győzelmét - követően a helyi klub szurkolói elözönlötték a pályát. Kövekkel, petárdákkal, üvegpalackokkal dobálták meg a rivális csapat híveit és több játékost megsebesítettek.
   
A helyi hullaház egyik, neve elhallgatását kérő orvosa elmondta, hogy a halálos áldozatok között van a biztonsági erők több tagja is. A tömegverekedés kitörése után nem sokkal, az áldozatokkal való együttérzés jegyében lefújták a kairói stadionban az al-Iszmailíja és a Zamalek csapatok között zajló labdarúgó mérkőzést. Az egyiptomi állami televízió felvételeinek tanúsága szerint a stadion egy részében tűz ütött ki. A stadion hangosbemondója szerint a Zamalek néhány dühös szurkolója a mérkőzés félbeszakítása miatti tiltakozásul felgyújtotta a létesítmény egy részét.
   
Az egyiptomi parlament szerda este úgy döntött, hogy másnap a futballerőszakról rendkívüli ülést tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!