Tragédia a kollégiumban: kizuhant az ablakból, meghalt

Kiesett, vagy kiugrott egy 22 éves hallgató Szombathelyen a Magyar utcai egyetemi kollégium egyik második emeleti szobájának ablakából szerdán hajnalban. Buliból jött haza, meghalt, reggel találtak rá.

Vas Népe

A fiú holttestét reggel negyed hét körül fedezték fel a Magyar utcai kollégium előtt. Úgy tudjuk, nem az utcafrontnál bukkantak a holttestre, hanem a tűzoltóság felöli hátsó részen, egy vékony betonjárdánál. A mentőszolgálatnál reggel 6 óra 29 perckor kapták a jelzést, de amikor kiértek a helyszínre, már nem segíthettek, csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az elsődleges vizsgálatok szerint a halál jóval korábban beállt, mint ahogy értesítették őket.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője Kazmar Enikő a haláleset részleteiről nem kívánt nyilatkozni, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ kollégiumainak igazgatójától, Tóth Pétertől viszont megtudtuk, a portás tájékoztatása szerint a fiatalember hajnali negyed négykor ért haza, ittas állapotban. Kedden éjszaka több egyetemi buli is volt, a kollégiumban és az A Clubban is szórakozhattak a diákok. Szobatársának hat óra után lett gyanús, hogy nyitva van az ablak, és a fiú nincs sehol. A holttestre nem sokkal később találtak rá.

Beszéltünk ismerőseivel, a 22 éves, bakonycsernyei származású elsőéves földrajz szakos fiatalembert életvidám, jókedélyű embernek ismerték az egyetemen, társai is értetlenül állnak a történtek előtt.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!