Börtön egy tatabányai rendőrnek titkos információk kiadásáért

Első fokon két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék egy rendőrt, aki lakása felújításáért cserébe többször adott ki titkos információkat egy építési vállalkozónak - értesült az MTI Hírcentrum.

MTI

Az akkor a tatabányai kapitányságon dolgozó főtörzsőrmester előre tájékoztatta a vállalkozót a munkaügyi felügyelőség tervezett akcióiról, de informálta a közelgő közbiztonsági és bűnügyi razziákról is - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli krónika című műsorában szombaton.
   
Az ítélet szerint az építési vállalkozóként dolgozó ismerőst elsősorban a munkaügyi razziák érdekelték, de a bűnügyi, a közrendvédelmi és a közlekedésbiztonsági akciókkal kapcsolatos hírekre is vevő volt. Az információkért cserébe a vállalkozó felújítási munkákat végzett a rendőr lakásán, de előfordult az is, hogy építőanyaggal fizetett.
   
A főtörzsőrmestert a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkosszolgálati eszközök és módszerek alkalmazásával hónapokon át figyelte, majd vesztegetés és hivatali visszaélés miatt feljelentette őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!