Elzárták az uniós csapot a csehek

Június végéig leállította az európai uniós támogatási pénzek lehívását a cseh kormány, hogy addigra megszüntesse a nemzeti ellenőrzési rendszer hiányosságait - közölte a regionális fejlesztési minisztérium honlapján pénteken.

MTI

A tárca közleménye szerint konkrétan az európai regionális fejlesztési alapról és a kohéziós alapról van szó. Brüsszel már korábban figyelmeztette Csehországot: ha nem lép időben, akkor az unió júliustól általánosan felfüggesztheti a támogatások kifizetését. A figyelmeztető levél tényét a minisztérium megerősítette.

A regionális fejlesztési tárca szerint Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa és Miroslav Matej, a cseh pénzügyminiszter helyettese már a múlt héten megegyeztek azokban a lépésekben, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Csehország elkerülje a támogatások általános felfüggesztését az Európai Bizottság részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!