Kenesei Krisztián és a Fradi-verés hét pillanata

Kenesei Krisztián kihagyott tizenegyessel kezdte, majd győztes góllal fejezte be a Fradi ellen 2:1-re, elképesztő izgalmak közepette megnyert meccset.

Vas Népe

A Haladás Sopron Bank támadója, Kenesei Krisztián nem unatkozott, egy cseppet sem töltötte tétlenül a vasárnap estéjét. Ha a csatárnak el kellene számolnia azzal, mit csinált hattól-nyolcig, hosszú perceken keresztül mesélhetne. Nem, nem tévézett otthon lábat lógatva, és egyik bevásárlóközpontba sem vetette be magát. Lássuk csak. Kenő az FTC elleni bajnokin két kapufát lőtt, kiharcolt, majd kihagyott egy tizenegyest, aztán belőtt egy másik tizit, majd ő szerezte a győztes gólt.  Nem mellékesen: emellett még legalább háromszor helyzetbe került. Szóval: jó az öreg(?) a háznál?

Kenesei Krisztiánnal a haladas.hu átvette a tavaszi vasárnap hét pillanatát.

29. perc: Kenesei szerzett erőszakosan labdát a tizenhatoson belül a jobb oldalon, ám Klein buktatta. Büntető! A tizenegyest Kenesei, gyengén, laposan a jobb sarok felé rúgta, Jova kitenyerelte a lövést...

- Már nem tudom kitől pattant elém a labda, de beálltam az egyik védő elé és szabályosan ütköztem vele. Miután ő elesett, nálam maradt a labda - hirtelen kifelé csináltam egy cselt, aztán Klein felrúgott. Szerintem nincs vita, jogos tizenegyes volt. Ami utána történt. Hát igen, az volt a baj, hogy túlságosan is magabiztos voltam. Az utolsó pillanatig kivártam, de ahogy futottam a labda felé, láttam, hogy hozzám hasonlóan Jova is kivár az utolsó másodpercig. Eldöntöttem, letutizom: arra rúgom, amerre szoktam - pechemre a kapus is arra vetődött.

- Abban az egyben teljesen biztos voltam, hogy mindenképpen a kapu irányába lövöm el a labdát. Ezzel nem is volt gond, szépen csavarodott, ha kicsit lejjebb megy, éppen beakad a bal felső sarokba.


64. perc: Egy rosszul hazapasszolt labdára Kenesei csapott le az FTC tizenhatosán belül, ám a kapujából kifutó Jova elütötte. Kassai továbbot intett. Hááát...

- Valamelyik ferencváros játékos röviden gurított haza, én lecsaptam a labdára, arra már nem is emlékszem, hogy beleértem-e vagy sem, de mindegy is: ahogy Jova kivetődött, egész egyszerűen sípcsonton rúgott. Lehet ragozni, de minek: szerintem ez is tizenegyes volt. Elképzelhető,  hogy Kassai az első büntető után ezt már nem merte befújni, nem tudom.


66. perc: Nincs szerencsénk. Kenesei 25 méteres, balról elvégzett szabadrúgása a kővé dermedt Jova mellett a jobb kapufáról vágódott ki. A labda a jobb oldalon érkező Nagy Dánielhez pattant, aki öt méterről, jobbról Jovába lőtt.

- Jova azt hihette, hogy mellé megy a labda, máskülönben biztosan nem állt volna olyan nyugodtan. Pedig mindenki láthatta: nem sok hiányzott a gólhoz, ráadásul szerencsém sem volt, hiszen a kapufáról kijövő labda a kapus háta zúgott el. Ha kicsit hátrább áll, bepattanik a hátáról. Magamban kezdtem elkönyvelni: ezen a meccsen bizony nincs szerencsém.


86. perc: Radó tört be a bal oldalon a tizenhatoson belül, ahol Jovanovics buktatta. Tizenegyes!!! A büntetőt Kenesei a középen maradó Jova mellett a jobb sarokba vágta (1:1).

- Egy pillanatig sem morfondíroztam, hogy elvállalja-e vagy sem. Én voltam kijelölve, naná, hogy odaálltam. Igaz, Iszi - Iszlai Bence - szólt, hogy ő is szívesen lőné, de Halmosi Petiék erősködtek, hogy lőjjem csak én. Valószínűleg a Fradi kapusa azt hihette, hogy most aztán tutira megyek, ezúttal nem kockáztatok, középre lövöm a labdát, ezért nem mozdult el. Én azonban megint a jobb sarkot választottam.


92. perc: 2:1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Schimmer vágta előre a labdát, Oross egy védővel a nyakán rajtolt a labdáért, közben Jova is kimozdult kapujából, ám miután Balog meglökte portását, ő éppen Oross fején át a földre zuhant. A Hali-támadó köszönte a lehetőséget, felnézett, okosan középre passzolt, az üresen érkező Kenesei pedig tíz méterről a kapu közepébe lőtt (2:1).

- Schimmer Szabi ívelte fel a labdát, Oross Marci pedig megharcolt érte, ráadásul Balog Zoltán éppen Jovára lökte csapattársamat. Marci megszerezte a labdát, remekül bepasszolta, nekem pedig már egyszerű dolgom volt, csak a gólvonalon álló védő mellett kellett ellőnöm. Sikerült.

- A kihagyott tizenegyes után egy pillanatra sem kedvetlenedtem el, hiszen utána lőttem két kapufát, és többször is helyzetbe kerültem - folytatta Kenesei Krisztián. - Jó, mérkőzés közben átfutott az agyamon, hogy ez egy ilyen meccs, semmi sem megy be, egyszerűen nem tudok gólt lőni, ez van. Szerencsére a végén fordult a kocka. A lefújás után nem csaptunk nagy ünneplést, Artner Tomi megdicsérte a csapatot, és keddtől már készülünk a kecskeméti bajnokira. Azt nem mondanám, hogy mostantól hátradőlhetünk, mert bár kissé megléptünk az üldözőktől, messze még a bajnokság vége. Nagy szó, hogy megvertük a Fradit, de mondom, már a szombati meccs jár a fejünkben. Semmiképpen sem szabad kikapni Kecskeméten, ez a legfontosabb, hiszen egyetlen pontot sem szabad eltékozolnunk. Ugyanakkor az igaz, hogy a vasárnapi siker némi megnyugvást adott a csapatnak.

További Hali-hírek a www.haladas.hu oldalon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!