Sárváron és környékén is szól majd a Mária Rádió

Elkészült a kizárólag adományokból élő, és teljes mértékben önkéntes szolgálatra épülő rádió stúdiója Sárváron. A helyiek készítette műsorok várhatóan húsvéttól lesznek hallhatóak Sárváron és a térség további harminc településén.

Pásti József

Egy magánház bérelt helyiségeiben alakította ki sárvári stúdióját a „Radio Maria” Világcsalád tagja a Magyar Mária Rádió Egyesület. A stúdió technikai átadásán a közelmúltban jelen volt Dr. Szabó Tamás, a Mária Rádió Egyesület elnöke, Orbán István kanonok, a sárvári Szent László templom esperes-plébánosa, Wimmer Roland, a sárvári Szent Miklós templom plébánosa, Haller László, az ikervári Szent György templom plébánosa és természetesen az önkéntes műsorkészítők, technikusok, terjesztők.

Az FM 95,2 frekvencián február 20-tól már Sárváron és 35 – 40 km-es vételkörzetében is hallgatható a Mária Rádió. Duszkó Pálné tanárnő koordinációjával működő helyi stáb saját műsorai azonban vélhetően csak húsvéttól jelennek meg az éterben. A Mária Rádió nyereség-célzat nélküli non-profit társulás – nem foglalkozunk politikával, nem foglalkozunk üzlettel, nekünk az a dolgunk, hogy megismertessük azokkal a korosztályokkal a kereszténységet, akik nem ismerik.

- Ez rendkívül nehéz, tudjuk, de a rádiónak ez a feladata – hangsúlyozta Dr. Szabó Tamás a Magyar Mária Rádió elnöke a sárvári stúdióban. A missziós rádió műsorainak vázát természetesen szentmise, zsolozsma, rózsafüzér alkotja, de a sárvári műsorkészítők a lokalitásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Már a műsorok címe, elnevezése is sokat sejtet: „értékőrző”, „szemünk fénye”, látószög”, „álomhozó”, „angyalének”, „jeles napok”, „vándorbot”.

A stúdió technikai eszközeinek beszerelésével és az önkéntes műsorkészítők lelkesedésével szinte már minden együtt áll ahhoz, hogy megszólaljon a rádió szignálja és jelmondata: KERESZTÉNY HANG MINDEN OTTHONBAN.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!