Szélsőjobboldali szál a toulouse-i lövöldözés háttérében?

Nem kizárt, hogy szélsőjobboldali ideológiai háttere van a toulouse-i zsidó iskola előtt elkövetett vérengzésnek - hangzott el a német közszolgálati televízió hétfő esti híradójában.

MTI

Michael Strempel, az ARD Toulouse-ba kiküldött párizsi tudósítója elmondta: néhány hónappal ezelőtt botrányos körülmények között bocsátottak el több katonát a montaubani ejtőernyős zászlóaljból. Feletteseiknek ugyanis tudomására jutott, hogy az illetők szélsőjobboldali, rasszista nézeteket hangoztattak.
   
A német tudósító emlékeztetett arra, hogy a kisvárosban, illetve az 50 kilométerre fekvő Toulouse-ban március 11-én, majd 15-én ismeretlen elkövető rálőtt összesen négy - szolgálaton kívül lévő - ejtőernyősre. Közülük hárman észak-afrikai (marokkói), egy pedig guadeloupe-i (karib-tengeri, fekete bőrű) származású volt. Három ejtőernyős belehalt sérüléseibe, a negyedik még mindig életveszélyes állapotban van.
   
Az előzmények alapján legalábbis valószínű, hogy a tettest - aki gyaníthatóan azonos a zsidó iskola előtt lövöldöző személlyel, mivel mindhárom támadáskor ugyanazt a lőfegyvert használták - rasszista indítékok vezették - fogalmazott  az ARD tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!