Szolidaritási nap: élsportolók és fogyatékkal élők játékos vetélkedője

A szombathelyi szociális hét keretein belül rendezték meg az egyetemi sportcsarnokban az "Együtt" szolidaritási sportnapot. A színes, érdekes program nagy sikert aratott.

Tóth Gábor

A második Szolidaritási Sportnapon az egyetemi csarnokban csapatversenyek, ügyességi, játékos vetélkedők várták a vasi szociális intézményekből, iskolákból érkező fogyatékos fiatalokat.

A remek hangulatú, sok nevetéssel tarkított csapatversenyeken vasi élsportolók (Pars Krisztián, Németh Kristóf, Dancsó Zoltán, Tóth Péter, Halmosi Zoltán, Szanati Mátyás, Chad Timberlake) vettek részt, de vállalták a játékot a polgármesteri hivatal, a vasi szociális intézmények munkatársai, a bábszínház tagjai is.

A két versenyblokk között pedig a sportági bemutatókat megtekintve fújhattak egyet a résztvevők  a sportiskola tornászai, a Kondor&Controll SE kick-boxosai és a kötélugró klub versenyzői csillogtatták tudásukat.

A sportnapot, amely zsúfolásig megtöltötte a csarnokot, Marton Zsolt alpolgármester nyitotta meg, a programot  a jutalmak átadásával Lazáry Viktor  alpolgármester zárta.

- Nagyon örülök, hogy sikerült hagyományt teremtenünk a szolidaritási sportnappal -  fogalmazott  Füzessy Józsefné, a szociális forrásközpont ügyvezetője. 

- Fontos, hogy az ép és fogyatékos emberek tudjanak együtt élni, együtt nevetni. És mint a sportnapunk is bizonyítja: ez egyáltalán nem lehetetlen, nem nehéz. Nem titkoltan az a rendezvényünk célja, hogy az épeket közelebb hozzuk a fogyatékosokhoz. A fogyatékos embereket egyenlő félként kell elfogadni, segíteni lehet, kell is nekik, de sajnálni nem szabad őket, hiszen a maguk módján ők is teljes életet élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!