Szombathelyről a monostori erődbe költözik a Mediawave

Idén nem lesz fényírás a vasi fővárosban. A remélt 15 helyett csupán 5 millió forintot adna a városa Mediawave megrendezéséhez, s ez nagyon kevés pénz.

Kozma Gábor

Keserű hír a minőségi kultúra barátainak: idén  nem lesz Mediawave Szombathelyen. Ezt azzal indokolta a fesztivált támogató alapítvány elnöke, Sragner László, hogy a város korábbi  ígéretével szemben 2012-ben nem biztosítja a rendezéshez szükséges pénzt.

A jubileumi 20-adik, majd a 21-ik  fényírás kiválóra sikerült, igaz,  tavaly már kiütköztek a pénztelenség jelei. A Mediawave sokáig 100 milliós összegből gazdálkodhatott, s ennek révén sikerült is  világszínvonalú produkciókat kiállítania.

Most viszont, mondta el Sragner László, még a beígért 15 millió sem érkezik, csupán ötöt ajánlott meg az önkormányzat.  Ez annyira kevés pénz, hogy szinte semmire sem futja. 

- Ennyiből A-kategóriás fesztivált, jelesül Mediawave-t rendezni kész lejáratás, ezt nem tehetjük meg - mondta. Bejelentette: a hónap végén lesz fesztivál, de másutt,  a komáromi erődben.  

- Jelenleg összesen  30 millió forint állt rendelkezésükre, ezért sem fogadhatjuk el az 5 milliós ajánlatot.  De túl fogjuk élni ezt az időszakot is. Ha Szombathely vezetése vállalhatóbb koncepcióban gondolkodik, örömmel visszatérünk - mondta.
 
A város egy közleményben takarékosságra hivatkozik. Cél, hogy a Mediawave jobban illeszkedjen tavaszi kulturális kínálatához írják. - Talán jövőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!