Vona: Népszavazás döntsön a fiskális paktumról!

Vona Gábor elnök csütörtökön előbb megnyitotta a Jobbik körmendi irodáját, majd a megyeszékhelyen a választmány tagjaival és a mozgalom szimpatizánsaival egyeztetett. Bel-, és külpolitikai fejlemények is szóba kerültek.

Kiss Tamás

A Jobbik csütörtökön Körmenden, a Bajcsy Zsiliszky Endre utca 5. szám alatt nyitott irodát, s az ünnepségen Vona Gábor elnök-frakcióvezető és Bana Tibor, a párt vasi elnöke, országgyűlési képviselő is tiszteletét tette.

A jobbikosok Szombathelyen, a helyi irodában is találkozhattak az országjáró elnökkel. Ennek előtte Vona Gábor arról beszélt lapunknak, hogy a Jobbik szerint népszavazásnak kell döntenie az uniós fiskális paktumról, a mostani  EU ugyanis már nem az az EU, amire annak idején Magyarország igent mondott. Az elkövetkezendő hetek, hónapok politikai feladatairól szólva az elnök elmondta: a rend pártjaként a Jobbik azon dolgozik, hogy a készülő büntető-törvénykönyv egyrészt szigorú, ugyanakkor betartható jogszabályokat tartalmazzon majd, s Vona Gábor szerint a külföldiek földvásárlási moratóriumának 2014-es lejárta előtt a magyarországi  föld- és vízkészletek védelméről is gondoskodni kell - méghozzá alaptörvényi szinten!

A Jobbik további erősödését tekintve optimista elnök a jelen gazdasági folyamatairól már meglehetős pesszimizmussal beszélt, mint mondta: el kell kerülni, hogy csődbe menjen az állam, a helyi közösségeknek azonban erre az eshetőségre is fel kell készülniük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!