Balogh József nevét vette fel a Reményik iskola könyvtára

Balogh József költő-tanár nevét vette föl a Reményik iskola könyvtára. Az ünnepélyes névadót a költészet napjára időzítették.

Ölbei Lívia

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola könyvtára tegnap óta az intézmény egykori tanára, a múlt évben hatvan esztendős korában elhunyt, sokak által ismert költő, dalszövegíró, pedagógus, tankönyvíró, Balogh József nevét viseli. Az ünnepélyes névadót április 11-ére, a költészet napjára időzítették.

Az eseményre hivatalos volt Varga Gabriella újságíró, szerkesztő (Budapest), Esztergályos Jenő, az Apácazi Kiadó ügyvezetője (Balogh József tankönyvei rendre itt jelentek meg), Szovák Csaba, a Balogh József Alapítvány kuratóriumának elnöke. Köszöntőt mondott mások mellett Sátory Károly, a Reményik iskola igazgatója. Az ünnepi programban közreműködtek az iskola diákjai, valamint Szabó Róbert Endre (WS Színház). A moderátor szerepét a költőtárs, Devecsery László vállalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!