Egész családja megölését tervezte a kulcsi ámokfutó

Már hónapokkal ezelőtt gyilkos ösztön ébredt a kulcsi férfiban, aki négy családtagját is megölte, hármat pedig megsebesített. A helyszíni szemle adatai, valamint vallomása alapján kiderült, cselekményét előre kitervelten, különös kegyetlenséggel követte el. Tettét nem bánta meg.

Vas Népe

Különböző helyszíneken és időpontokban

Mint az a helyszíni szemle adatai, valamint a férfi vallomás alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg.

Az első támadás a 34 éves bátyját érte még szerdán délután. Testvérével egy korábban vásárolt nyílpuskát akartak kipróbálni a ház közelében lévő egyik félkész ingatlanban, amikor a fivér egy késsel hátulról megszúrta bátyját. Az ezt követően kialakult dulakodás során többször meg is vágta a késsel testvérét, aki ennek során életét vesztette. A bűntényt egyik családtagja sem vette észre. Miután meggyőződött arról, hogy a bátyja meghalt, átöltözött és megmosakodott.

A nagyszüleire másnap, azaz csütörtökön támadt rá. A 87 éves nagyapát este behívta a könyvtárszobába, majd először puszta kézzel, később egy rugós késsel támadta meg. Miután meghalt, a 83 éves nagymamát szúrta meg többször egy disznóölő késsel a hálószobájában. A bűncselekmény során ő is életét vesztette.

Nem működött az áramcsapda

A többi családtaggal pénteken áramütéssel szeretett volna végezni. Be is vezette az emeletre vezető ajtó kilincsébe az áramot, ami miatt a házban áramszünet ugyan keletkezett, de áramütés senkit nem ért. Ezt követően ment fel 36 éves nővére szobájába, akire szintén késsel támadt rá. Cselekményét azonban nem tudta befejezni, mert a nő kiabálására a szülők annak segítségére siettek. Ezt követően alakult ki dulakodás a 60 éves apa és fia között. Ekkor került elő egy bozótvágó kés, amivel először apja próbált védekezni, de végül fia azzal és egy másik késsel őt is megölte. Ezt követően támadt rá ugyanezen eszközökkel a 63 éves édesanyjára is, aki a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Javult a sérültek állapota

A műtéteket követően jobb állapotban van a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt családi tragédia három sérültje közül kettő, azok, akiket Székesfehérvárra és Dunaújvárosba szállítottak – tájékoztatták az intézmények ügyeletvezetői szombaton az MTI-t.

Répásy György, a Fejér Megyei Szent György Kórház ügyeletvezetője elmondta, az 57 éves férfi a kézsebészeti részlegen fekszik, állapota jó. Több órás műtétet hajtottak végre rajta pénteken, további műtétekre nem lesz szükség. Csak vágott sérülései voltak, az ujjpercein lévő nyílt törések is vágásból eredtek.    

Gyöngyösi Pál, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ügyeletvezetője az MTI érdeklődésére elmondta, a tettes nővére túl van az életveszélyen a két és félórás műtétet követően. Számos súlyos, mély – inakat és izmokat érintő - vágott és szúrt sebbel került a traumatológiára, a lábán, hónaljban, fején voltak sérülések. Védekezésre utaló vágott sebei voltak a karján, amelyek nyílt töréseket is eredményeztek. További, helyreállító műtétekre is szüksége lesz az inak esetében.    

A pénteki brutális családi bűncselekmény gyanúsítottját a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai még aznap, néhány órán belül elfogták. A 24 éves Horváth Csanád Jutast azzal gyanúsítják, hogy egy karddal megölte négy családtagját - az édesapját, a nagyszüleit és a testvérbátyját -, míg az édesanyját, a lánytestvérét és egy közeli rokonát súlyosan megsebesítette  a Fejér megyei Kulcson. A tettes elfogásakor nem tanúsított ellenállást.    

A rendőrség közlése szerint a férfi egy kardszerű bozótvágó késsel, feltehetően családi veszekedést követően támadt rá hozzátartozóira a Hegyalja úti családi házban. Brutális tette után, menekülés közben az épület előtt megtámadta egy másik rokonát is, a súlyosan megsebesített ember értesítette a hatóságokat.     

További információk az fmh.hu oldalon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!