Ladik médiavetélkedő 2012: a Muffin volt a nyerő (képgalériával)

A csepregi Dr. Horváth János Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény csapata nyerte a Lapot a diákoknak (Ladik) elnevezésű PLT-s médiavetélkedő megyei döntőjét. Öt csapat versengett az AGORA-Gyermekek Házában.

Nagy Ildikó

A Pannon Lapok Társasága (PLT) hatodik alkalommal "osztott lapot" az általános iskolás  diákoknak és hirdette meg a Ladik médiavetélkedőt. Az első, írásos fordulóra tizenkét csapat nevezett be, közülük  öt ötfős csapat jutott be a megyei döntőbe, amelyet csütörtökön rendeztünk meg az Agora-Gyermekek Házában. 

A versenyzők reggel nyolckor álmosan, ásítozva gyülekeztek az előtérben, de a játék izgalma és  tétje hatásos ébresztőnek bizonyult. A diákokat és felkészítő tanáraikat Aradi Virág, a PLT projektvezetője és Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője köszöntötte. Ők, valamint Kiss Andrea, az Agora-Gyermekek Háza szakági vezetője és Nagy Ildikó, a Vas Népe újságírója alkották a zsűrit. A vetélkedőt Orbán Cintia, a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulój, a PLT középiskolások számára meghirdetett Sajtó és tanulás (SÉTA) programjának résztvevője, a Vas Népe első Aranytoll-díjas diákújságírója vezette.

A csapatok rövid bemutatkozással kezdtek. A szombathelyi Neumann iskola diákjai Vasimanók, a bercsényisek Laplopók néven versengtek, az Ifjú írnokok csapatát ikervári általános iskolások alkották, a gyöngyösfalui ladikosok pedig iskolájuk névadójának, dr. Tolnay Sándornak a nevét is ügyesen belecsempészték az Aranytol(l)nay csapatnévbe. És bár először nem nagyon értettük, hogy a Muffinnak mi köze lehet a médiához, a csepregi versenyzők feloldották a betűszót: Mindig új, friss, fontos információt nektek.

A diákoknak komoly és humoros feladatokkal egyaránt meg kellett birkózniuk. Tudósítaniuk kellett például az acsádi idősek otthonában bekövetkezett tűzesetről, meg kellett győzniük a szomszéd bácsit - lapunk főszerkesztőjét -, hogy fizessen elő a Vas Népére. Egy iskolai eseményről is kellett tudósítaniuk, méghozzá úgy, hogy a témához első hallásra nem nagyon passzoló szavakat (ereszcsatorna, matyó hímzés, szódásszifon) is be kellett építeni a szövegbe.

A versenyt a Muffin csapat nyerte: Bencsik Biankát, Csizmazia Dominikát, Holpár Erikát, Rába Szabolcsot és Sulics Boglárkát Hetyésy Katalin tanárnő készítette fel a versenyre. A csepregiek teljesítményükkel egészen Bikalig jutottak: megyénket - és a Vas Népét - ők képviselik a bikali élménybirtokon júniusban megrendezendő országos döntőn.

A versenyen második helyen végeztek az ikervári Ifjú írnokok, a Gyöngyösfaluból érkezett Aranytol(l)nay pedig a harmadik helyen végzett. A szombathelyi bercsényis Laplopók a negyedik, a neumannos Vasimanók pedig az ötödik helyen végeztek. A versenyről azonban senki nem távozott üres kézzel: a Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe ajándékcsomaggal lepte meg a verseny minden résztvevőjét és a pedagógusokat, akiknek külön köszönet is járt az alapos felkészítő munkáért. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!