London 2012: Fazekas Róbert megdobta az A szintet

Fazekas Róbert már biztosan indulhat a londoni olimpián, miután csütörtökön San Diegóban 65,14 méteres eredménnyel teljesítette a diszkoszvetés A szintjét.

MTI

Az eddig csak B-szinttel rendelkező atléta  nehéz körülmények között, hosszú várakozás után léphetett dobókörbe a kaliforniai városban rendezett viadalon, ennek ellenére már elsőre sikerült túlszárnyalnia a 65 méteres szintet.
   
"Amiért jöttem, teljesítettem, örülök neki, hogy megvan a szint, és elkezdhetek megint dolgozni, hogy teljesüljön a végső cél, hogy ott lehessek a londoni olimpián a fináléban - írta blogjában a Pekingben nyolcadik, 2010-ben Európa-bajnoki bronzérmes diszkoszvető. - Ez egy kemény dió volt, de örülök, hogy túl vagyok rajta. Mindig az ilyen kötelező feladatok a legnehezebbek."
   
A 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes, 2004-es olimpiai aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott Fazekas a hetedik magyar atléta, aki teljesítette az ötkarikás A-szintet, ami az ő esetében azért volt különösen fontos, mert B-szinttel nem indulhatott volna az olimpián. Ugyanis diszkoszvetésben Kővágó Zoltán személyében már volt A-szintes dobó.
   
A jelenlegi állás szerint 17 magyar indulhatna a londoni atlétikai versenyeken.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!