Mi lesz a Felső-körút forgalmi rendjével Kőszegen?

Nemcsak a belváros forgalmi rendje változott meg Kőszegen február elején, hanem például a Felső-körúté is. Az ott lakók közül többen úgy gondolják, nem jó ott az egyirányúsítás.

Némethy Mária

A kőszegi  önkormányzat megkeresésésére  tavaly a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Vas Megyei Szervezete elkészítette a Felső körút-Borsmonostori-TáncsicsBajcsy-Zsilinszky utcák forgalomtechnikai felülvizsgálatát is.

Ez a felülvizsgálat az említett utcák forgalma csökkentésének lehetőségét hivatott vizsgálni, szükség szerint egyirányúsítások bevezetésével. Kimondta, hogy a Felső körút legyen egyirányú a Dózsa utcától a Felső-Gyöngyös hídig északi, tehát a Gyöngyös folyásával ellenkező irányba. A jövőben foglalkozni kell a kerékpárút kialakításának lehetőségével.

Meg is történt. Amikor a belváros, azaz a Munkácsy Mihály utcához kötődő új  forgalmi rend körüli anomáliák miatt civil ellenállási mozgalom, aláírásgyűjtés, félpályás útlezárás alakult ki a belvárosban,  találkoztunk olyan tiltakozóval is, aki amiatt panaszkodott, hogy nagyon kényelmetlenné vált a Felső-körút egyirányúsítása.

- És balesetveszélyessé is, mert most a főútra kell kihajtaniuk akár kisgyermekes anyukáknak is kerékpárjukkal  - fogalmazta meg legfontosabb rossz változásként a  férfi.

Azóta a  város képviselő-testülete visszaállította a régi forgalmi rendet a belvárosban, viszont többen is kérdezik tőlünk: mi lesz a Felső-körúttal?

Huber László polgármester már ott, a képviselők ülésén kitért erre  is. Elmondta, ezt  mindenképpen külön, a belváros forgalmi rendjének ügyétől elválasztva kell kezelni, mert ott más a helyzet.

Huber László szerint a nagyon rosssz állapotban lévő utat fel kellene újítani. Azt is elmondta: még ebben a félévben tárgyalnak forgalmi rendjéről, meghallgatva az ott lakók véleményét is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!