Hackertámadás az amerikai igazságügyi minisztériumban

Washington - Számítógépes kalózok, feltehetően az Anonymous hackercsoport tagjai, feltörték az amerikai igazságügyi minisztérium egyik hivatalának informatikai rendszerét.

MTI

A tárca szóvivője hétfőn megerősítette, hogy illetéktelenek hozzáfértek a minisztérium statisztikai hivatalának  szerveréhez. Itt tárolják és elemzik a bűncselekményekkel, egyebek mellett a számítógépes jogsértésekkel kapcsolatos adatokat.
   
A minisztérium nem közölte, hogy mikor történt a kalózakció és milyen adatokhoz jutottak hozzá az internetes betörők. A számos hasonló informatikai tolvajlásról elhíresült Anonymous hackercsoport tagjai azonban egy közösségi portálon azzal kérkedtek, hogy 1,7 gigabájtnyi adat került a birtokukba, s hozzáfértek a hivatal dolgozóinak elektronikus postájához, illetve egyéb fontos adatokhoz.
   
Ugyanezek a "hacktivisták" vasárnap közölték, hogy - oltalmazva a szólás- és információbirtoklás szabadságát - feltörték a chicagói rendőrség honlapját, miközben a nagyvárosban folyt a NATO csúcstalálkozója. Az értekezlet ideje alatt más chicagói intézmények számítógépes rendszerét is érték támadások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!