Nehéz tetten érni Kőszegen a közterületen szabályszegőket

A szabályszegők fokozottabb felelősségre vonása, a jogszabályok egységes alkalmazása érdekében összefognak a hatóságok Kőszegen.

Némethy Mária

Kőszegen  a közterületek (például terek, utak, hidak, parkok) felügyeletét és ellenőrzését a polgármesteri hivatal alkalmazásában álló két közterület-felügyelő, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály, a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft., valamint a Kőszegi Rendőrkapitányság végzi.

Közös tapasztalatuk, hogy a városlakók nem igazán érzik magukénak a közterületeket, állapotuk megőrzésére nem fordítanak kellő figyelmet, a rongálókat nem figyelmeztetik. 

Nehéz tetten érni például a szabályszegőket  rongálás vagy köztisztasági szabálysértés esetén, bár a Jurisics téren és a Fő téren kihelyezett  térfigyelő kamerák miatt ezeken a területeken könnyebb lesz az ellenőrzés. Tapasztalat az is, hogy nem mindig zökkenőmentes az együttműködés a társszervekkel, főleg a jogszabály eltérő értelmezése, vagy a bürokrácia miatt. 

Sajnos az anyagi lehetőségek szűkössége is hozzájárul, hogy a hibákat nem minden esetben tudják kellő gyorsasággal, vagy a lehető legtartósabban megjavítani.

A város képviselői úgy döntöttek, változtatnak a helyzeten. Így az önkormányzat szorosabb együttműködést alakít ki  a Kőszegi Rendőrkapitánysággal a közterületeken elkövetett szabályszegések elkövetőinek fokozottabb felelősségre vonása, valamint a jogszabályok egységes alkalmazása érdekében.

A hatékonyság érdekében felülvizsgálják a közszolgáltatási szerződést a városüzemeltető kft-vel. Ráadásul erőteljesebben ellenőriznek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!