Tóth Péter: nyerni megyünk Debrecenbe!

A Diósgyőr elleni 2:1-s győzelmet eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette Tóth Péter a Haladás Sopron Bank csapatkapitánya, ám Debrecenben már játszhat - értesült a haladas.hu.

Pum András

Ami múlt vasárnap a Haladás Sopron Bank számára  veszteség volt, az a Szombathelyi Haladás II-nek nyereség: a kaposvári kiállítása miatt egymeccses eltiltását töltő Tóth Péter ugyanis középhátvédként játszott a Várpalota elleni NB III-as bajnokin - írja a www.haladas.hu. A Hali 34 esztendős bal oldali védője a szombati, Debrecen elleni meccsen már pályára léphet, és bizony jól emlékszik rá, hogy a Debrecen hosszú veretlenségi sorozata tavaly május 22. óta tart. Aznap ugyanis - szintén a zárófordulóban - a Haladás 2:1-re verte a Lokit. A történelem ismétli önmagát?

- Őszintén szólva nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz nekünk, hogy a Debrecen már bajnokként lép pályára ellenünk - mondta Tóth Péter. - Az biztos, hogy minden adott lesz számukra a jó játékhoz: telt ház, ünnepi hangulat várja őket, úgyhogy biztosan kellőképpen fel lesznek dobva - úgy tudom, a minél nagyobb ünneplés, felhajtás miatt tették szombat este hatra a meccset. Aztán az is elképzelhető, hogy a tétnélküliség némi lazasággal jár együtt, kényelmesebbek lesznek, bár ebben annyira nem hiszek. Fontos, hogy az első negyedórát megússzuk kapott gól nélkül, ismerem a debreceni közönséget: ha nem úgy alakul számukra a meccs, ahogy szeretnék, az idő múlásával egyre türelmetlenebbé válnak. Márpedig a közönség elégedetlenkedése könynen idegesség teszi a játékosokat is. Tudjuk azt is, hogy sok  jó futballista van a Loki keretében, felesleges kiemelni közülük bárkit is, hiszen valamennyien kiváló játékosok, nem véletlenül lettek bajnokok. Együtt kell védekeznünk, és együtt támadnunk, ez lehet a siker egyik titka. Persze az is igaz, hogy Adamo Coulibalyból gólkirályt akarnak csinálni, úgyhogy rá talán még a szokásosnál is jobban oda kell figyelnünk. Most mondják "kedves"  játékostársaim, hogy biztosan lesz majd, aki hozzásegíti a címhez.... Őket is megnyugtatom: igyekszem megfogni a francia támadót.

- Mit gondol: nekünk esnek a debreceniek, vagy van már némi respektünk?

- Biztos vagyok bent, hogy Kondás Elemér segítségével alaposan felkészülnek belőlünk, de nem hinném, hogy tartanak tőlünk. Ennek ellenére győzni megyünk Debrecenbe, hiszen egy siker nagyot szólna! Szeretnénk megtartani a nyolcadik helyet, és bár a hetedikre is van halvány esélyünk, kétlem, hogy a Diósgyőr otthon kikap a Vasastól. Márpedig ha pontot szereznek a miskolciak, biztosan előttünk végeznek. Mögöttünk viszont a siófokiak beelőzhetnek, igaz a Kecskemét nem lesz könnyű ellenfél, szerencsénkre az alföldi csapat még versenyben van az Európa-liga szereplést érő negyedik helyért. Lényeg a lényeg: szeretnénk győzelemmel búcsúzni, és legalább a nyolcadik helyet megtartani - ez a pozíció már úgyis hagyomány a Haladásnál. Egy debreceni diadal pedig méltó zárása lenne a bajnokságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!