Új létesítményt épít Közép-Európa egyetlen szegecsgyára Csepregen

A csepregi Uniriv Kft. 192 milliós állami támogatás mellett 500 millió forintos zöldmezős beruházást hajt végre. Az új létesítményben gyártócsarnok, iroda, raktár és tanműhely is helyet kap.

Kiss Tamás

Az Uniriv Kft. Magyarország és Közép-Európa egyetlen szegecsgyára, ahol világvezető technológiával, programvezérelt automata sajtológépekkel gyártják széles termékskálájú kötőelemeiket, melyek méretezése és minősége maradéktalanul megfelel az ismert szabványoknak és előírásoknak.

A cég mára kinőtte eddigi telephelyét, s a tovább-lépés érdekében állami támogatással új, ötezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot és kiszolgáló létesítményeket épít. A projekt ünnepélyes alapkőletételén Pócza Antal ügyvezető arra is kitért, hogy a fejlesztés létszámbővítésel is jár majd, s ami szintén előremutató: a helyi Nádasdy szakközépiskolával együttműködve a cég gyakorlati képzőhelyként bekapcsolódik a szakmunkásképzésbe.

Harangozó Bertalan vasi kormánymegbízott, majd Kovács Ferenc megyei elnök is hangsúlyozták, hogy a magyar gazdaság jövőjét az innovatív és kreatív,  helyi kis- és középvállalkozásokra érdemes építeni, s már csak ezért is nagyon üdvözölték az Uniriv Kft. csepregi törekvéseit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!