Artner Tamás egy hátvédet és egy középpályást is igazolna

Kedd este 19 órakor az ausztriai Söchauban, Szabics Imre együttesével, a Sturm Graz-cal játszik előkészületi-mérkőzésta Haladás Sopron Bank. Artner Tamás a haladas-hu-nak elmondta: nem az eredményen lesz a hangsúly, hiszen a fizikai alapozás zajlik a csapatnál. A szakember azt is jelezte: egy hátvédet és egy középpályást/támadót mindenképpen igazolna.

Pum András

A Szombathelytől mintegy 80 kilométerre fekvő Söchauban edzőtáborozó Sturm Graz ellen játszik kedd este 19 órakor előkészületi-mérkőzést a Haladás Sopron Bank együttese. - írja a haladas.hu. (Bár az osztrák klub honlapján 18.30-as kezdéssel jelzik a találkozót, 99 százalék, hogy valójában 19 órakor indul útjára a labda. Amennyiben mégis a 18.30 a helyes időpont, azonnal jelezzük.) A Sturm Graz egyébként az ötödik helyen zárta az osztrák bajnokságot, a fekete-fehéreknél két igazán ismert játékos is futballozik: az osztrák válogatott támadó Mario Haas, és természetesen a magyar válogatott csatára,Szabics Imre. A Sturm egyébként szombaton edzőmeccsen a Hali csütörtöki ellenfelét,az ukrán Metallurg Donyecket Szabics, Schloffer és Ciftci góljával 3:1-re verte

A Haladás egy hete kezdte el a felkészülést a szezonra, a múlt heti kerethez képest annyi változás történt, hogy szombat délben Budapestről Madrid érintésével hazautazott a portugál Silvério Pinto, akire nem tartott igényt Artner Tamás. Csatlakozott viszont a kerethez a válogatottbéli kötelezettségei miatt egy hét pluszpihenőt kapott Radó András, Halmosi Péter és Iszlai Bence.

- Nem gondolkodunk az eredményben, nem ez az elsődleges számunkra, hiszen a mostani időszakban a fizikai terhelést kapják meg a fiúk - ma, azaz hétfőn is volt egy kőkemény edzésünk - úgyhogy a három meccs is egyfajta fizikai csúcsterhelésként fogható fel - mondta Artner Tamás a www.haladas.hu-nak. - Például a keddi, Sturm Graz elleni idegenbeli meccs előtt délelőtt is edzünk egyet. Szóval az eredmény másodlagos, ugyanakkor azt elvárom a fiúktól, hogy maximális elszántsággal, erőbedobással futballozzanak az ausztriai edzőmérkőzésen.

- Mi a helyzet Seper Ákossal?

- Ákos becsülettel edz, ugyanakkor az igazán mérvadó nem a tréning, hanem a maga mérkőzés. Úgyhogy magam is kíváncsi vagyok, milyen teljesítményre lesz képes az edzőmeccseken, utána már okosabb leszek. Most azt mondom: vélhetően a héten eldől a játékos sorsa. Az biztos, hogy beleillik a szakmai elképzeléseimbe, és ha megfelelően teljesít, szorgalmazom a leigazolását. Én azonban csak javaslatot tehetek egy játékos szerződtetésére, nem én döntök, hiszen a szakmai elképezésemnek összhangban kell lennie a tulajdonosok pénztárcájával is. Egyébként ma bővült a keretünk, hiszen az egy hét pluszpihenőt kapott Radó András, Iszlai Bence és Halmosi Péter csatlakozott hozzánk. Terveim szerint 22 mezőnyjátékosból és három kapusból álló kerettel vágunk neki a bajnokságnak, úgyhogy még két futballistát szeretnék igazolni.

- Andorka Péteren kívül értettem a két futballistát. Egy hátvédet, emellett egy középpályást, vagy támadót szívesen látnék még a Haladásban.


Artner Tamás a www.haladas.hu számára elárulta, milyen összeállításban játszik az első, és a második félidőben kedd este a Haladás.

I. félidő: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P.- Nagy G., Rajos - Nagy D., Radó, Halmosi - Kenesei. II. félidő: Gőcze - Búrány, Jagodics M., Seper, Devecseri - Horváth A., Iszlai - Szakály (Kalász), Kulcsár, Ugrai - Andorka.

Még több Hali-hírre fáj a foga? Kattintson a Haladás hivatalos honlapjára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!