Átmeneti optimizmus

Van úgy, hogy az ember nem akarja látni azt, ami van. Álomvilágba vonul, tudatszűkül, annyira áhítja az általa elképzelt jobbat.

Arany Horváth Zsuzsa

Megértem Matolcsy Györgyöt, aki a CNN stábjának bizonygatta, erősen hisz a magyar gazdaságban, a lehangoló tények szerinte átmenetiek. Mit mondjak, legyen igaza. Bár az átmenetről alkotott fogalmaink kicsit mások, mint akármelyik hazai politikusunknak. Huszonkét évre én speciel nem számítottam, azt hittem, legalább az eközben felnőtt gyerekeimnek jobb lesz... De most büszkén mutatok rá Matolcsy mondatára: a válságnak vége, s legyintek az okvetetlenkedő amerikai riporterre, aki jelzi, a magyar gazdaság mínusz 1,3 százalékot produkált az első negyedévben. (Románia 0,8, Bulgária 0,5, Lengyelország 3,8 százalékos pozitívumot hozott.) Mi majd jövőre, így miniszterünk.

Addig marad káosz az önkormányzati rendszerben, mert nem tudják, mi a feladat januártól. Addig bizonytalan az uniós források érkezése. Alacsony a foglalkoztatottság, bonyolult az adórendszer, az egykulcsos változattal kevesebb folyik be. Hárommillió emberről nem tudni, miből él, míg 2 millió a valóságban többet keres, mint ami után adót fizet. A nyugdíjkassza, a társadalom- és az egészségbiztosítás viszi a pénzt, mégis kiürül. Az oktatási rendszert nem érdekli a munkaerőpiac. A kis- és középvállalkozások megnyomorodnak az adóterheiktől. Virágzik a korrupció.
Lassan mondom, hogy mindenki értse: á t m e n e t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!