Falat festettek a diákok Szombathelyen

Szombathely - Idén is falfestéssel búcsúztak az iskolától a végzős vácisok. Az első emeleti lépcsőforduló volt a célterület.

Varga Krisztina

Sok éves hagyomány, hogy a képzőművészeti tagozat végzősei színesre festenek egy osztálytermet búcsúzóul. Az idén a nyolcadikosok ezt már korábban megtették: most, eddigi munkájuk elismeréseképpen a lépcsőforduló falait díszíthették két történelmi jelenettel. Az egyik oldalon a trónuson ülő Mátyás király és Beatrice kapott helyet, reneszánsz környezetben, vele szemben pedig a Pilvax Kávéház a márciusi forradalom szereplőivel. A főbb vonalak felvázolása után harminckét gyerek ragadott ecsetet, hogy falfestékkel kidolgozza a főszereplők arcvonásait, a ruhák árnyalatait, s a kávéházban nyüzsgő cilinderes márciusi ifjakat. Munka közben Vörös Lívia tagozatvezető és Horváth Andrea művészettörténet tanár ügyelt arra, hogy az arányok a helyükön legyenek a nagy képfelületeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!