Horváth András: rutinos vagyok, tudom kezelni a helyzetet

A Haladás Sopron Bank 32 esztendős futballistája, Horváth András reméli,ősszel a korábbinál több lehetőséghez jut, ebből következően egyelőre esze-ágában sem sincs eligazolni Szombathelyről - olvasható a haladas.hu oldalon.

Pum András

Bár a tavaly nyáron, augusztus 31-én, az átigazolási időszak utolsó pillanatában igazolt Horváth András a 2011/2012-es szezonban 18 bajnoki mérkőzésen is pályára lépett az OTP Bank Ligában, ebből csupán hatszor kezdett, 12 alkalommal csereként állt be - írja a www.haladas.hu.  Ráadásul a kimutatásban szerepelnek a szezon elején, a ZTE színeiben lejátszott találkozók is.

A 32 éves, kétszeres válogatott labdarúgó tehát nem tudta  magát a Haladás kezdőcsapatába verekedni magát, vélhetően ezért jelentette ki a múlt héten Artner Tamás: amennyiben a hasonló cipőben járó Oross Mártonnal egyetemben elfogadják, hogy jövőre sem jut sokkal több lehetőség számukra, maradhatnak, ha nem, le kell ülniük beszélgetni. A korábban Szombathelyen kiváló formát futó Horváth Andrást 2013. június 30-ig szóló kontraktus köti a Halihoz, amit ki is akar tölteni.

- Bár korai még erről beszélni, de miután élő szerződésem van, mindenképpen maradok a Haladásban - szögezte le Horváth András a Haladás Sopron Bank hivatalos honlapjának. - Rutinos vagyok, tudom kezelni a helyzetet, másként viszonyulok a kispadozáshoz, mint egy 20 éves fiatal. Az volt a baj, hogy a felkészülési időszakban tíz edzőmeccsen nyolcszor belső védőt kellett játszanom, és bár nem ment rosszul a futball, de igazán a középpályán érzem jól magam. Ott viszont nem igazán volt alkalmam bizonyítani a télen, így aztán tavasszal sem nagyon jutottam szóhoz. Örülök, hogy a mester olyan, sokoldalú futballistának tart, aki több poszton is képes a jó teljesítményre, csak pechemre éppen az eredeti posztomon nem nagyon kaptam lehetőséget. De mondom, nem csüggedek, ha megnézzük a külföldi, úgymond sztárcsapatokban - mondjuk az AS Romában - kispadoznak olyanok, akik máshol tuti kezdők lennének. Ősszel következnek a Ligakupa,- és Magyar Kupa-meccsek, biztosan kapok lehetőséget, és bizonyíthatom, helyem van a kezdőben. Mert az biztos: nem adom fel! Ha ne adj Isten, mégis nagyon rosszul sikerülne az őszi szezonom, természetesen elgondolkodok a váltáson, de addig biztosan nem.

Horváth Andrástól egyébként megtudtuk azt is, hogy a pénteken kezdődő Eb-n elsősorban az olaszoknak  - mellette a spanyoloknak, franciáknak - drukkol, akik - bár nem olyan erősek, mint korábban - reményei szerint bejutnak a döntőbe, ahol úgy tippeli, a németekkel találkoznak majd.

Még több zöld-fehér hírért KLIKKELJEN IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!