Interneten kínált hamis termékekkel bukott le egy zalai nő

Nagykanizsa - Több mint tízmillió forintot keresett két év alatt divatcikkek internetes értékesítésével egy zalai asszony, aki akár ötéves szabadságvesztést is kaphat hamis árumegjelölés és adócsalás miatt - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága hétfőn az MTI-t.

MTI

Az adóellenőrök az internetet böngészve bukkantak a nőre, aki rendszeresen adott el divatcikkeket, ám a bevételei után nem fizetett adót. Az asszony a bevallásában csupán ingó értékesítéséből származó jövedelmet vallott be. Nyilatkozata szerint a vizsgált időszakban gyesen volt, a gyerekei kinőtt, használt ruháit értékesítette a világhálón.

Az adózó jövedelmének megállapítása érdekében az adóhatóság kapcsolódó vizsgálatot végzett az egyik online piacteret működtető kft.-nél. Ennek alapján kiderült, hogy a nő két év alatt csaknem ötezer darab divatcikket - elsősorban öveket, pénztárcát, napszemüveget, táskát - adott el, több mint tízmillió forint értékben.

Az eladónak vállalkozói igazolványa és adószáma nem volt, az eladott árukról nem rendelkezett beszerzési bizonylattal sem. A legnagyobb divatcégek nevét viselő termékeket pár ezer forintért árulta, de vélhetően nem legális forrásból szerezte be a valószínűleg hamis termékeket, a tényleges vételár ezért megállapíthatatlan volt.

Az adóhivatal büntető feljelentést tett, az ügyben a pénzügyi nyomozók jelenleg is vizsgálódnak. Adócsalással és áru hamis megjelölésével kapcsolatos bűncselekmények miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható - írta a NAV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!