Megkezdték! Seper Ákos és Silvério is a Haladással edzett (Képgalériával)

A legutóbb Cipruson futballozó Seper Ákos mellett a portugál Silvério Pinto is Haladást-mezt húzott hétfő délelőtt - ugyanakkor Oross Márton át sem öltözött: a csatár Gyirmótra igazolt. Megkezdte a munkát a Haladás Sopron Bank együttese - olvasható a haladas.hu-n.

Pum András

Hétfő délelőtt megkezdte a felkészülést a 2012/2013-as bajnoki szezonra a Haladás Sopron Bank együttese. A játékosok kilenc-fél tíz felé szállingóztak a stadionba, majd mintegy negyven percre bezárult az öltöző ajtaja - a vezetők tartottak eligazítást a fiúk számára. Ezt követően, tizenegy óra magasságában aztán csak kikocogtak Keneseiék a Rohonci úti stadion gyepére, ahol a média munkatársai és legalább 30 fokos kánikula várta őket. Nem volt ott az egy hetes plusz-szabadságát töltő Halmosi Péter-Iszlai Bence-Radó András trió, és bár Oross Márton megjelent, nem öltözött át: a 31 éves csatár három évre ugyanis az NB II-es Gyirmótba igazolt. Ott volt ugyanakkor a legutóbb a portugál Sertanense FC együttesében futballozó 24 éves támadó, Silvério Pinto is, aki előző nap strapás túrán vett részt. Vasárnap reggel Portóból indult a gépe, majd London érintésével este fél kilenckor landolt a pozsonyi repülőtéren, és végül éjjel fél 12-kor foglahatta el Szombathely melletti szállását.  A támadó jelenleg csapat nélküli, az immáron volt edzője ugyanis azt akarta, hogy bólintson rá egy iráni ajánlatra, és miután a csatár erre nem volt hajlandó, szerződést bontottak vele. A portugál támadó mellett egy régi ismerős arc is feltűnt: a legutóbb Cipruson játszó Seper Ákosnak megszűnt a csapata, a védő a Halival edz, Artner Tamás megnézi a védőt, és később dönt a sorsáról.

- Hat hetes felkészülést tervezünk, az első héten napi egy edzéssel készülünk a bajnokságra, majd szombaton Zalalövőn vívunk hírverő meccset - jelezte Artner Tamás, a Haladás Sopron Bank vezetőedzője a www.haladas.hu oldalnak. - A második héttől aztán már komolyabb felkészülési mérkőzéseket is lekötöttünk, és ez a későbbiekben is így lesz, előfordul, hogy dupla edzőmérkőzést is játszunk. A csúcsterhelést egyébként éppen ezek az edzőmérkőzések jelentik a fiúk számára. Nyáron egyébként több lehetőség nyílik a taktikai, technikai dolgok elsajátítására is, úgyhogy igyekszünk élni a lehetőséggel.  Az Eb-meccseket nézvén megállapíthatom: szakmai stábunk jó úton halad, azt a trendet követtük eddig is, és követjük a jövőben, amelyeket Ukrajnában és Lengyelországban láthatunk - persze átültetve ezt a mi közegünkre. Ez azt jelenti, hogy védekezésben is támadásban is próbálunk offenzívak, kezdeményezők lenni. A vezetők megkérdezték, hogy akarunk- e edzőtábort, de köszönettel visszautasítottam a lehetőséget, hiszen Szombathelyen minden adott a munkához, sok külföldi együttes pedig a szomszédos Ausztriában edzőtáborozik - velük pedig összecsaphatunk. Ami a játékoskeretet illeti: Goran Vujovics, Marian Sluka mellett Sipos Norbert is távozik - míg Oross Márton az NB II-es Gyirmótba igazolt.  A négy kölcsönjátékosra - Simonra, Irhásra, Nagy Zoltánra, Szvobodára - nem tartok igényt.

-  Miután három csatárunkat is elveszítettük, egy minőségi támadót mindenképpen igazolnunk kell. Ami Marcit illeti: nagyon sajnáljuk, hogy elmegy, de a család és a több játéklehetőség döntő volt számára - folytatta Artner Tamás. - Visszatérve az igazolásokra: valamennyi csapatrészbe szeretnék egy-egy meghatározó játékost szerződtetni, tehát három minőségi futballistát jó lenne hoznunk. Szóba került Bori Gábor neve, de mellette örülnék Andorka Péter érkezésének is. A héten velünk készül Seper Ákos - neki megszűnt a ciprusi csapata - és a héten itt edz a portugál Silvério is, mindkettőjüket megnézzük, és majd eldöntjük, mi lesz velük. Az biztos, hogy Kalász Milánt felhozom az első csapathoz, viszont Gyurján Bencét, Skriba Mátét és Farkas Márkot NB II-es együttesekhez adjuk majd kölcsön.

További zöld-fehér hírekért látogasson el a Haladás hivatalos honlapjára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!