Radó András még egy évig a Haladásban futballozna

A szurkolók Radó Andrást választották a Haladás Sopron Bank hivatalos facebook oldalán az elmúlt bajnokság legjobb játékosának. A fiatal futballista közel kétszer annyi voksot kapott, mint a második Halmosi Péter. Radó a haladas.hu oldalnak elmondta: tervei szerint egy évet még mindenképpen a Rohonci úton futballozik, aztán külföldre szerződne.

Pum András

A 2011/2012-es szezon legjobb Haladás-futballistájára szavazhattak egy héten keresztül a Haladás hivatalos facebook oldalán a drukkerek. Nos, a voksolás nem hozott meglepő eredményt, a szurkolók nagy többsége a 19 esztendős Radó Andrást látta a legjobbnak, a fiatal játékos majdnem kétszer annyi szavazatot gyűjtött be, mint a második helyezett Halmosi Péter. A harmadik helyen egyébként Iszlai Bence végzett.

Radó elsősége azért is nagy szó, mert a teljes bajnokság legjobb Hali-játékosát kerestük, ő pedig - leszámítva a tavaly novemberi, Honvéd elleni idegenbeli meccset, amikor csereként állt be - csak tavasszal futballozott. Radónak egyébként nem sok ideje maradt pihenni,  hívásunk időpontjában, szerda késő délután még hazafelé tartott az U21-es válogatott, liechtensteini mérkőzéséről. Márpedig másfél hét múlva, június 18-én a Haladás Sopron Bank elkezdi a felkészülést a következő bajnokságra.


- Örülök, és megtisztelő, hogy a szurkolók szerint én voltam a legjobb Haladás-játékos, ezúttal is köszönöm mindazoknak, akik rám szavaztak. Egyébként szerintem is nagyon jó szezont futottam, nem lehet okom panaszra - mondta Radó András a www.haladas.hu oldalnak.


- Megnéztem, Ön Halmosi Péterre voksolt.

- Így van, Peti a csapat egyik legjobbja volt, meghatározó futballistája a Haladásnak, nagyon sokat tanulhatok tőle. Sokszor lát el tanáccsal, segít, amiben csak tud. Tehát ő is megérdemelte volna a címet. Visszatérve az elmúlt bajnokságra: ősszel csak az utolsó fordulóban, a Honvéd ellen kaptam lehetőséget, de egyáltalán nem türelmetlenkedtem, ellenkezőleg: boldog voltam, hogy legalább a végén pályára léphettem, és segíthettem is a csapatnak. Tavasszal aztán már nagyobb szerephez jutottam, és ha ki kellene emelnem egy emlékezetes meccset, akkor... Akkor nem tudnék, mert igazából kettőt kellene mondanom. Bár a Videoton ellen csak döntetlen játszottunk, a székesfehérváriak ellen szereztem első NB I-es gólomat, így ez mindenképpen örökre emlékezetes marad. Emellett a Paks elleni 5:0-ra szívesen emlékszek, ahol jól ment a játék.


- Bár mi magunk is látjuk, azért elárulná, mik az erősségei?

- A cselezőkészségem elég jó, emellett kiszolgálom társaimat, és olyan helyekre is bemozgok, ahol gólveszélyt jelenthetek az ellenfél számára. A rúgótechnikámon még van mit javítanom, és miután nem nőttem az égig, a fejjátékom nem az igazi. Viszont örömteli, hogy sikerült beilleszkednem a csapatba, elfogadtak a többiek, amiben tudnak segítenek, és mondhatom, sokat segítettek már eddig is. Bár a tavasz végén csatárt játszottam, az igazi posztom eggyel hátrább van, a középpályán ugyanis jobban szeretek futballozni. De nincs ezzel gond, ott játszom, ahová éppen az edzőm állít.


- Szülőfalujában, a Pápa melletti, 670 fős Dákán büszkék Önre?

- Gyakran megállítanak az utcán az emberek, gratulálnak a játékomhoz, örülnek, ha jól megy a játék, szerintem igen, akik ismernek, büszkék rám. Bár Pápa mellett nőttem fel és 15 éves koromig a pápai korosztályos utánpótlás-csapatokban futballoztam, nem merült fel, hogy végül a nagycsapatban kötök ki. Valószínűleg azért nem. mert akkor még nagyon fiatal voltam, ezt követően pedig Szombathelyre, az Illés Akadémiára kerültem.

- Nem tudok róla, hogy bárki is le akarna igazolni. Tény, jól ment a játék tavasszal, de ez még csak egy fél szezon volt, ahhoz, hogy felfigyeljenek az emberre, hosszú távon is bizonyítani kell - tehát mondom: nem tudok érdeklődőkről. De ez nem is baj, úgy tervezem, hogy egy évet még a Haladásban futballozok, aztán szeretnék külföldre szerződni. Egyelőre most amúgyis csak a pihenésre koncentrálok, bár mindössze másfél hetem maradt, igyekszem ezalatt is  feltöltődni - emellett mondjuk tanulnom is kell... Sűrű volt az elmúlt szezon, és bár lehet, hogy jó lenne kicsit többet szusszanni, ez van, nincs mese, időben el kell kezdeni a felkészülést.

További zöld-fehér hírek a www.haladas.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!