A harmadik ütemmel folytatódik az alpannoniás beruházás

Kőszeg - Alpannonia: a Kálvária-templom előtti lépcső túl sokba került volna, az ott megmaradt pénzből kiegészítő munkákat végeznek el.

Némethy Mária

Az Alpannonia határon átnyúló prémium turistaút előkészítése és kialakítása Kőszegtől Semmeringig és tovább a Joglland Waldheimat régióba című, az Ausztria-Magyarország határon átnyúló együttműködési program újabb fejezetéhez érkezett csütörtökön Kőszegen. A  2007-2013 közötti fejlesztés magyarországi részfeladatainak elvégzéséről, úgy 25 millió forintról döntöttek rendkívüli ülésükön délelőtt a kőszegi képviselők.

- A harmadik ütemben kiegészítő munkákat szeretnénk még  elvégeztetni - közölte Schlögl Krisztián projektmenedzser.

A Szultán tetőn már szinte kész a Szulejmán kilátó, de oda még támfalakat, a felvezető lépcsősor mellé pedig korlátot akarnak építeni. A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontnál már felavatott alpannoniás szabadidőpark játszóterére a legkisebb gyermekeknek kerülnek még fajátékok. Az Andalgó sétányra és a Királyvölgyi madárútra, valamint a Koronaőrző bunkerhez padokat helyeznek ki. A Kálvária sétány kiegészítő munkájaként a stációkat erősítik meg. Homlokzatuk alapjait erősen megrongálta, kimosta az eső, s padozatot is kialakítanak majd előttük.

A munkálatok sikeres közbeszerzési eljárás után kezdődhetnek el, szeptember, október hónapban befejeződnek. Most hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!