Eső, villámlás, iksz Ausztriában: Gloria Bistrita - Szombathelyi Haladás 2:2

Felkészülési-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 2:2-s döntetlent játszott Ausztriában a román elsőosztályú Gloria Bistrita együttesével. A vasiak találatát Nagy Dániel és Kenesei Krisztián szerezte - írja a haladas.hu

Pum András

Gloria Bistrita - Szombathelyi Haladás 2:2 (1:1). - Gerersdorf bei Güssing, 100 néző, vezette: Pethő.

Haladás: Mursits (Rózsa, 60. perc) - Schimmer, Guzmics, Kornis, Tóth P. (Búrány, 25. perc)  - Rajos (Horváth A., a szünetben), Iszlai (Kulcsár, a szünetben) - Nagy D. (Szakály, 56. perc), Nagy G. (Jagodics, 56. perc), Radó - Kenesei (Andorka, a szünetben). Edző: Artner Tamás.

A 20. percben Schimmer indította Nagy Dánielt a jobb szélen, aki kicselezte védőjét, beadását a rövidre érkező Kenesei tíz méterről a bal alsó sarokba lőtte (0:1). A 45. percben egyenlítettek a románok. Bal oldali beadás után öt méterről a védőjét megelőzve Dos Santos öt méterről fejelt a kapu közepébe. Az 50. percben egy labdaszerzés után Nagy Gábor szöktette Nagy Dánielt, aki lefutotta védőjét és 14 méterről a jobb alsó sarokba zúdította a labdát (1:2). A 70. percben csak öt-hat perces eső, és- villámlásszünetet követően folytatódott a mérkőzés. A 88. percben egy jobb oldali beadás után Romario Santos fejelt a hosszú, jobb sarokba (2:2).

- Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, az első félidőben mezőnyben egyforma teljesítmény nyújtott a két gárda, de nekünk voltak lehetőségeink. Úgy láttam, a másodikban félidőben lépett pályára az erősebb soruk, több helyzetük is volt , de jól tartottuk magunkat. Az utolsó percben ziccert hibáztunk, Kornis lövését bravúrral védte a kapus. Első félidőben a játékkal, másodikban az akarattal voltam elégedett. Kornis Attiláról még nem döntöttem, alszom rá egyet, és majd csütörtökön meglátom, mi lesz a sorsa - jelezte Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás mestere.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Tóth Péter a 25. percben bordasérülést szenvedett, ezért le kellett cserélni.

További zöld-fehér hírek a www.haladas.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!