Korolovszky Gábor: edzőnek készül a profi futballista

Három heti kényszerpihenőt követően kedden ismét edzésbe áll a Szombathelyi Haladás 33 esztendős belső védője, Korolovszky Gábor. A futballista már most készül a profi labdarúgás utáni életre: szabadidejében edzősködik.

Pum András

A Szombathelyi Haladás rutinos belső védője, a volt válogatott, és hosszú éveket külföldön légióskodó Korolvszky Gábor neve jó pár hete hiányzik a vasi együttes összeállításából. "Koro" sérülés miatt kihagyta a felkészülés utolsó fázisát, de ha minden jól megy, kedden már a többiekkel együtt készülhet. Korolovszky Gábor egyébként már most készül a jövőre: a Haladás-Illés Akadémia U16-os korosztályának egyik edzője.

- Három hete egy edzésen sérült meg a bal vádlim, azóta nem tudtam a csapattal edzeni - mondta Korolovszky Gábor a www.haladas.hu oldalnak. - Nem volt nagyon komoly a dolog, viszont vérrel és vízzel is megtelt a testrész, és a víz bizony nagyon nehezen szívódott fel.Természetesen kúráltam a vádlim, gyógyszert is szedtem, az utóbbi időben már kocogok, biciklizek, ha minden jól megy, kedden végre a többiekkel együtt készülhetek. Miután a felkészülés döntő részét végigdolgoztam, és csak az utolsó két hetet hagytam ki, így fizikálisan és játékban nem vagyok annyira lemaradva. Persze egy hét, tíz nap még legalább kell, mire utolérem magam.


- Időközben belső védőként érkezett Fehér Zoltán. Felveszi a kesztyűt?

- Szerintem nem  kell semmilyen kesztyűt felvennem, Zoli érkezése előtt is igyekeztem a legjobb teljesítményt nyújtani az edzéseken, ezután sem lesz másként. Nyilván Artner Tamás számára ez egy plusz variálási lehetőség, hiszen többen vagyunk ugyanarra a posztra. Egyébként Zoli univerzális futballista, játszott már jobb oldali védőt, középpályást is, így akár több poszton is bevethető.


- Talán kevesen tudják önről, hogy szabadidejében képzi magát, az Illés Akadémián tart edzéseket a fiatalok számára.

- Így van. Amikor Szombathelyre kerültem, már jeleztem, hogy érdekel az edzői szakma, rendelkezek  "B"-licenccel is. Nos, a dolgok tavaly ősszel fordultak "komolyra", hiszen a kisebbségi  tulajdonosokkal beszélgetve úgy döntöttünk: érdemes belevágnom az edzői munkába. Először csak egyéni képzéseket tartottam a fiatalok számára, egy ideje azonban az U18-as együttes edzéseit segítettem. Két hete átkerültem az U16-os gárdához, Bánfalvi Attilával ketten "visszük" a gárdát, bevallom, nagyon élvezem a feladatot, roppant mód tetszik a munka! Van, hogy heti öt napot az akadémián töltök, van, hogy csak egyet, éppen annyit, amennyit, a szabadidőm megenged. Mert azt szeretném leszögezni: miután aktív futballista vagyok, a Haladás a legfontosabb a számomra. Természetesen mielőtt elvállaltam a feladatot, egyeztettem Artner Tamással, aki támogatott, biztatott. Ugyanakkor megegyeztünk: abban a pillanatban, ha a teljesítményem rovására megy az edzői munkám, jelzi. Mindenesentre rengeteget tanulok az akadémián, rendszeresen képzem magam. Ha úgy alakul, az U16-os csapat bajnoki meccsein is ott ülök majd a kispadon, természetesen ha nem ütközik a Hali sorsolásával.

- Badarság! Szabadidőmben dolgozok az Akadémián, pedig csinálhatnék ezer és egy dolgot helyette: vadászhatnék, vagy akár ülhetnék egy kávézóban egész nap. De nem, én úgy döntöttem, hogy inkább képzem magam, szerintem ez becsülendő dolog. Én is hallottam negatív hangokat edzősködésemmel kapcsolatban, bevallom, értetlenül állok ezek előtt. 33 éves vagyok, és a Haladás igazolt, profi játékosa, és mint említettem, a csapat szereplése számomra a legfontosabb. De ha már itt tartunk: higgyék el szurkolóink, hogy sokkal könnyebb úgy fociznunk, ha buzdítanak, nem pedig szidnak bennünk, a biztatás szárnyakat adhat egy csapat számára.

Korolovszky Gábort a télen rejtélyes, titokzatos kór támadta meg - klikkeljen a teljes anyagért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!