Dolgozik a Falco - Egyre bővebb, egyre erősebb a keret

Szombathely - Gőzerővel, egyre bővebb kerettel készül a 2012/2013-as bajnoki rajtra a Falco-Szova KC Szombathely NB I. A-csoportos kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor


– Harmadik hete tréningezünk, eddig jobbára a fizikai felkészülésre, a taktikára helyeztük a hangsúlyt, de most már egyre többször előkerül a labda – árulta el Bencze Tamás, a Falco KC mestere. – A keretünk egyre bővebb, hiszen hétfő óta velünk dolgozik az új erőcsatárunk, Tomiszlav Ivosev, illetve a korosztályos Európa-bajnokságról hazatért Váradi Benedek. Szerintem kicsivel a mezőny előtt járunk, hiszen a tavalyi társaság magja együtt maradt, így könnyebben tudjuk bővíteni a taktikai repertoárunkat. Az is örömteli, hogy egyre bővebb állománnyal dolgozhatunk – például már tudunk gyakorolni öt az öt ellen. A másik új szerzeményünk, Jonathan Levy a jövő hét elején csatlakozik hozzánk. Akárcsak a még hiányzó centerünk – ugyanis már csak két centerrel állunk tárgyalásban, a napokban pedig ezek a megbeszélések lezárulnak. A srácok jól dolgoznak, ideálisak a körülményeink, és szerencsére anyagilag is minden rendben van. – Elsősorban azért döntöttem a Falco mellett, mert tavaly ellenfélként magam is tapasztaltam, illetve sok helyről hallottam, hogy remek a szakmai munka Szombathelyen – fogalmazott a Falco szerb erőcsatára, a Tomiszlav Ivosev. – Én pedig fejlődni akarok, tovább szeretnék értékes tagja lenni egy jó csapatnak. Az edzésmunka remek, pörgős, sokszínû – sok újat tanultam néhány nap alatt is. A srácok kedvesek, gyorsan befogadtak, Szombathely pedig tetszik, akárcsak az otthonunk, az Arena Savaria. Jól érzem magam, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam, amikor elfogadtam a Falco ajánlatát. Az edzéseken ott izzad a többiek között a Falco veterán klasszisa, Kálmán László is. Ami csak azért érdekes, mert a 40 éves játékmester a nyáron egy könyök-, és egy térdmûtéten is átesett. – Azt leszámítva, hogy a műtött térdemet még néha kicsit érzem, minden rendben van, bírom a tempót – tudtuk meg Kálmán Lászlótól. – Jó kis csapatunk lesz, szerintem egészen jól igazoltunk. Ezzel a kerettel joggal reménykedhetünk abban, hogy az első négyben ott leszünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!