Guzmics Richárd: csak a gól hiányzott

Guzmics Richárd a Diósgyőr elleni, kánikulai meccsen hidegre tette a gondjaira bízott Seydit - a hátvéd úgy érzi: a csapat játéka rendben volt, csak a gól hiányzott a győzelemhez. Guzmics az elhullajtott pontokat a Videoton otthonában pótolná - írja a haladas.hu.

Pum András

Bár "csak" gólnélküli döntetlenre végzett a legutóbbi fordulóban a Szombathelyi Haladás a Diósgyőr ellen, mégis a közönség vastapsa mellett vonultak le a vasi labdarúgók a pályáról. Jogos volt a "standing ovation", hiszen Keneseiék a délután kettő órás kezdés, és az ezzel járó szaharai időjárás ellenére is fogyasztható kilencven percet produkáltak. A tipikus egygólos mérkőzésen gólt sajnos nem sikerült szereznünk, ugyanakkor Rózsa Dániel hálója is érintetlen maradt. Utóbbiban pedig nem kis szerepe volt a csapat egyik belső védőjének, Guzmics Richárdnak, aki egyöntetű vélemények szerint a Haladás egyik legjobbja volt.

- Miután nem kaptunk gólt, ezért mindenképpen dicséri a csapatot, de a saját teljesítményemet nem szeretném értékelni, ezt rábízom az edzőre - jelezte Guzmics Richárd. - Artner Tamás egyébként annyit mondott csupán, hogy nem volt rossz, amit nyújtottam. Igaz, ami igaz, sok párharcot megnyertem Seydivel szemben.

- Fehér Zoltán személyében új társa van a védelem közepén. Egy hullámhosszra kerültek már?

- Úgy érzem, hogy igen, jól kiegészítjük egymást, és ha kell ő segít be nekem, ha szükséges, akkor pedig én. Szóval ezzel nincs gond, hamar összeszoktunk.


- Pár nap elteltével hogy látja, mi hiányzott a Diósgyőr legyőzéséhez?

- Szerintem ezúttal tényleg csak a gól. A meccs elején mondjuk nagyon bekezdett a Diósgyőr, az első 10-15 perc az övék volt. Ezután viszont magunkra találtunk, többet birtokoltuk a labdát, és a helyzeteink is megvoltak. A második félidőben is támadtunk, és ahogy fáradt a vendégcsapat, egyre nagyobb fölénybe kerültünk. Akartunk, küzdöttünk, de sajnos gólt nem sikerült lőnünk - ennek ellenére a közönség díjazta hozzáállásunkat, hiszen a meccs után megtapsoltak bennünk. Sajnálom, hogy nem tudtuk győzelemmel megörvendeztetni őket.

- Én is így látom, fizikailag nem volt gondunk. Miután már korábban tudtuk, hogy augusztus közepén, forróságban kell fociznunk, agyban úgymond felkészünk rá, hogy hőség lesz, így a meleget jobban elviseltük, kevésbé zavart. A játékkal sem volt különösebb probléma, csak mint említettem, a gól maradt el. Azt azért ne felejtsük el, hogy egy jó csapat ellen futballoztunk, tele volt válogatotakkal, spanyolokkal, egyénileg remek labdarógók alkotják a miskolci csapatot. Eddig négy meccsen vagyunk túl, nem lehet panasz a szereplésünkre, az Egert és a Siófokot megvertük, Győrben jó eredmény a döntetlen, egyedül a Diósgyőr ellni iksz miatt van bennem egy pici hiányérzet.

- Vasárnap Székesfehérváron lehet javítani...

- Nem lesz könnyű meccs, ugyanakkor nem foglalkozunk különösebben az ellenfél személyével, játsszuk a saját játékunkat, ami remélhetőleg pontra, de inkább pontokra lesz elég. Tudjuk, hogy eddig odahaza nem villogott a Videoton, de ebből messzemenő következtetéseket ne vonjunk le, hiszen jó csapat a piros-kék gárda. Abban sem érdemes elmélyedni, hogy milyen csapattal állnak fel ellenünk, egy a lényeg: játszani kell a saját játékunkat, és akkor nagy baj már nem lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!