Haladás - Diósgyőr: előre a harmadik győzelemért

Szombaton 14 órai kezdettel az M1 kamerái előtt a második helyen álló Szombathelyi Haladás a negyedik Diósgyőrt fogadja.

Pum András

Az Eger (4:2),  a Győr (1:1) és a Siófok (3:0) után a Diósgyőr személyében sokak szerint az eddigi legnehezebb rivális vár szombaton a Szombathelyi Haladásra. Tény, a Sisa Tibor irányította miskolciak jól kezdték a szezont, hiszen az Újpest elleni hazai 2:1, és az Egerrel szembeni, szintén otthoni 1:0-s győzelem közé csak a kispesti 2:1-es vereség ékelődött be. Bár ha abból indulunk ki, hogy Tiszáék egyetlen idegenbeli meccsüket elveszítették, már biztatóbb a "leányzó fekvése". Mindenesetre a Diósgyőr két győzelemmel és egy döntetlennel jelenleg a negyedik helyen áll a bajnoki táblázaton. A piros-fehérek a nyáron ezúttal elsősorban hazai, nem is akármilyen kaliberű labdarúgókkal erősítettek. Immáron keretük tagja törökországi kitérőt követően, az ex-fehérvári Elek Ákos, valamint Gosztonyi András is. A kapuban a súlyos beteg Rakaczki Bence helyére Ribánszki Lászlót igazolták. És akkor még nem szóltunk a Fernando-Gallardo-Luque fémjelezte spanyol vonalról, valamint a három bajnoki két gólt jegyző Seydiről.

Ugyanakkor a Haladás szereplése több mint remek, mint korábban jeleztük, az Eger (4:2) legyőzése, és a győri döntetlen (1:1) után legutóbb Siófokon nyert 3:0-ra a csapat - évek óta nem kezdte ilyen jól az őszi szezont a Hali. Három meccsen nyolc gólt rúgtunk, és mindössze hármat kaptunk, hét pontot gyűjtöttünk: ezzel a mutatóval a veretlen Budapest Honvéd mögött a második helyet foglaljuk el a táblázaton. Legutóbb emlékezetes meccsen a Diósgyőr Bacsa 3. percben szerzett góljával megszerezte a vezetést, amit a 20. percben Nagy Gábor kiegyenlített. Egészen a 89. percig kellett várni az újabb találatra: ekkora Halmosi Péter kapott labdát a bal oldalon, és hatalmas gólt ragasztott a léc alá - így nyertünk 2:1-re.

- Nem értek egyet azzal a felvetéssel, mely szerint az eddigi legnehezebb ellenféllel játszunk szombaton, hiszen a Győr sem volt gyenge csapat - jelezte Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás mestere a www.haladas.hu oldalnak. - Ugyanakkor az igaz, hogy nagyon erős riválissal találkozunk szombaton, jó erőkből áll és jó anyagi körülmények között készül a miskolci alakulat. A diósgyőriek remekül kezdték a szezont, nagyon jó támadóik vannak és a pontrúgásokból is életveszélyesek. Elég ha a támadószekcióból Seydi, Gallardo, Luque, Bacsa, Fernando, Tisza, Gosztonyi nevét említem - és akkor még ott van mögöttük Elek Ákos is. Ráadásul Igor Gal visszatértével és Michal Hanak leigazolásával a védelmük is masszívabbá vált. Nem hiszem, hogy nekünk ugranak a diósgyőriek, az viszont biztos, hogy támadószellemű csapattal csapunk össze, amely a félpályáig feltolja védekezését. Biztos vagyok bent, hogy a szombat kora délutáni időpont ellenére a közönség egy élvezetes, lendületes, jó mérkőzést lát majd. És hogy mi miben bízhatunk? Például abban, hogy eddigi teljesítményünk, a játékosok munkához való hozzáállása, a taktikai elemek fegyelmezett betartása mind-mind optimizmusra ad okot. Egy szó mint száz: nyerni akarunk a szombati bajnokin! Tóth Péter dereka nem jött rendbe, és a pénteki tréningen Nagy Dániel is megsérült - rájuk nem számíthatok. Guzmics Richárd combizomhajlító-sérülése már a múlté és játszhat a korábban hátát fájlaló Fehér Zoltán is.

Összeállítás: Rózsa Dániel - Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd, Fehér Zoltán, Halmosi Péter - Rajos Gábor, Iszlai Bence - Nagy Gábor, Radó András, Ugrai Roland - Kenesei Krisztián.

Cserék: Mursits Roland, Horváth András, Búrány Zoltán, Korolovszky Gábor, Szakály Attila, Kalász Milán, Andorka Péter.

A találkozót Kassai Viktor vezeti, segítői Kispál Róbert, Viszokai László, a negyedik játékvezető Szilasi Szabolcs.

A bérletesek ezúttal is a Bartók Béla körút felöl, míg a VIP-bérlettel rendelkezők a Rohonci úti főbejáraton keresztül hajthatnak be gépkocsijukkal a stadionba.

A mérkőzés előtt a Haladás-játékosok által összeadott pénzt, valamint a dedikált Hali-mezből befolyt összeget adják át Rakaczki Bence gyógykezelésére a szombathelyiek a diósgyőriek számára.

Kíváncsi rá, hogy Artner Tamás szerint elbizakodottak-e vagy sem a Haladás-játékosok? Megtudhatja innen!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!